Járványtagadók tüntettek Rómában

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 6.

Külpol

Giuseppe Conte miniszterelnök elítélte a megmozdulást.

Koronavírus-járványt tagadók tüntettek szombaton Róma történelmi központjában a fertőzés terjedését akadályozó óvintézkedések ellen. Több ezren voltak, és egyikük sem viselt maszkot.

A megmozdulást élesen elítélte olasz politikusok sora. Giuseppe Conte miniszterelnök a tüntetőknek szánt üzenetében szembesítette őket a számokkal: a járványnak már 35 ezer halottja van Olaszországban, a fertőzöttek száma meghaladja a 276 ezret. A demonstrációt elítélte többek közt Luigi De Maio külügyminiszter és Virginia Raggi, Róma polgármestere.

A járványban kételkedők és annak létét tagadók annak ellenére tüntettek, hogy már öt hete ismét töretlenül emelkedik a fertőzöttek száma Itáliában. Péntekről szombatra újabb 1700 emberről bizonyosodott be, hogy elkapta a koronavírust. A kételkedőket az sem győzte meg a járvány valódiságáról, hogy csütörtöktől kórházban van Silvio Berlusconi volt kormányfő szintén koronavírus-fertőzés miatt. Állapotát orvosai stabilnak mondják. (MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?