Trump teljesen kiborítja a republikánusokat

  • narancs.hu
  • 2019. november 30.

Külpol

A döntéseit undorítónak tarták, és már belefáradtak a viselkedésébe.

Charlie Dent, volt republikánus kongresszusi képviselő azt mondta csütötökön a CNN-nek, hogy a volt kollégái „undorodnak” az elnöktől, és „teljesen kimeríti” őket a viselkedése.

A politikus hozzátette a csatorna Newsroom című műsorában, hogy Donald Trump mellett állnak, „de mindig megbánják”, mert kellemetlen helyzetbe hozza őket az elnök.

Dent megemlítette, Trump kezelni akarta az ukrán konfliktust, de végül ebből nem lett semmi. „Ezzel csak feldühíti a kollégáit, akik szeretnének lelépni, de a pozíciójuk miatt nem tudnak”.

Szerinte a képviselőknek el kell dönteniük, mi a fontosabb, a következő választás vagy az örökségük. Az ügy már azért is érdekes, mert a szenátusban a republikánusoktól függ, hogy megszavazzák az impeachment (az elnök elleni eljárás) megindítását, amire eddig még nem volt példa az Egyesült Államok történetében.

A korábbi képviselő szerint a demokratáknak az impeachment támogatása előtt meg kell hallgatniuk John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadót, Mick Mulvaneyt, a Fehér Ház stábjának vezetőjét, és Mike Pompeo külügyminisztert.

Figyelmébe ajánljuk