Trump kivonná Amerikát a NATO-ból, ha megnyeri a választásokat

  • narancs.hu
  • 2024. február 13.

Külpol

Erre figyelmeztetnek volt tanácsadói.

Donald Trump hétvégi kijelentései után – amelyekben Oroszországot arra biztatta, hogy támadja meg az európai szövetségeseket, ha nem teljesítik a NATO költségvetési hozzájárulási céljait –, Trump több volt tanácsadója is arra figyelmeztet, a volt elnök

arra fog törekedni, hogy hivatalosan is kivonja az Egyesült Államokat a NATO-szövetségből, ha megnyeri a második ciklusát

írjaCNN. A március 12-én megjelenő A nagyhatalmak visszatérése című könyvben egy volt magas rangú amerikai tisztviselő, aki mind a Trump-, mind a Biden-kormányzatban magas szinten szolgált, azt állítja, hogy ha Trump novemberben legyőzi Joe Biden elnököt, "az Egyesült Államok ki fog lépni a NATO-ból".

"A NATO valóban veszélybe kerülne" – értett egyet John Bolton, Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója. "Szerintem megpróbálna kilépni".

Trump egyáltalán nem látja értelmét a NATO-nak.

Emellett egyszerűen ellenezte, hogy csapatai legyenek Dél-Koreában, vagy Japánban, ami csak elrettentő erő" – idézte John Kelly nyugalmazott tábornokot, Trump volt fehér házi kabinetfőnökét a könyv szerzője.

A kormányzat magas rangú tagjai, a könyv szerint, azt is részletezték, hogy Trump már az első ciklusában közel került ahhoz, hogy kivonja az Egyesült Államokat a szövetségből, amely a nyugati biztonság egyik legfontosabb alapköve Oroszországgal szemben. Arra figyelmeztetnek, hogy egy második ciklusban valószínűleg tovább fog lépni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.