Várhatóan jövő nyáron koronázzák meg III. Károlyt

  • narancs.hu
  • 2022. október 6.

Külpol

Szinte napra pontosan 70 évvel anyja, II. Erzsébet megkoronázása után, 74 évesen.

III. Károly királyt várhatóan 2023. június 3-án koronázzák meg, a ceremóniát a Westminster-apátságban tartják majd. A Bloomberg azt írja, hogy a dátum egyelőre nem hivatalos, de a terv az, hogy a koronázást a nyár elején, valamelyik szombaton tartják. A Buckingham-palota egyelőre nem nyilatkozott a témában.

Ha ez a dátum marad a koronázás ideje, akkor Károlyt szinte napra pontosan 70 évvel anyja, II. Erzsébet után koronázzák majd meg, 74 évesen. Az eddigi brit uralkodók közül ő lesz a legidősebb, akit megkoronáznak.

A lap szerint III. Károly azt a koronát kapja meg, amelyet eredetileg II. Károly számára készítettek 1661-ben, és amelyet a londoni Towerben őriznek. A korona 2,23 kiló és 30 centi magas, tömör aranyból készült, és több mint 400 drágakő van rajta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk