Zelenszkij: jelenleg Bahmutban folynak a legvéresebb harcok

Külpol

Az orosz erők elfoglaltak egy falut Bahmut mellett.

A kelet-ukrajnai Donyeck megyében az orosz erőknek sikerült elfoglalni a Bahmut város melletti Bahmutszke falut – közölték hétfőn a helyi oroszpárti szakadár hatóságok.

A jelentések szerint a 70 ezres lakosú Bahmut ellenőrzéséért heves harcok dúlnak az utóbbi időben az ukrán és az orosz erők között. Bahmutszke a várostól északkeletre fekszik, közvetlenül Szoledar város mellett, amelyért szintén küzdenek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóüzenetében úgy fogalmazott, hogy a Bahmut és Szoledar közötti zóna "a front egyik legvéresebb hadszíntere".

A kelet-ukrajnai Harkiv várostól délkeletre eső Sevcsenkove faluban egy orosz rakétacsapás következtében meghalt egy 60 éves nő, és többen megsebesültek – közölte a helyi kormányzó hétfőn. A faluban a piacot érte találat.

Hétfőn reggel több ukrajnai régióban, köztük Dnyipropetrovszk, Poltava és Harkiv megyében ismét légiriadó volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk