Zelenszkij: Magyarország nagyon veszélyes játékot játszik

  • narancs.hu
  • 2024. március 12.

Külpol

Az ukrán elnök szerint ha valahol, Magyarországon igazán tudhatnák az emberek, milyen az orosz megszállás.

Volodimir Zelenszkij arról beszélt a Le Monde-nak, hogy

miközben az európai vezetők 90 százaléka támogatja Ukrajnát, a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor "nagyon veszélyes játékot játszik".

Az ukrán elnök az Unain szemléje szerint úgy fogalmazott:

Orbán Viktor játéka szerinte "elsősorban magára Magyarországra nézve veszélyes. Ez az ország tudja, mi az invázió, tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsimnek, és meglep, hogy Budapest üzenetei radikálisak Ukrajna felé. Trumpnál a játszadozás nem fog működni. Ő egy független vezető. Senki sem szereti, ha gyenge barátai vannak."

Zelenszkij úgy véli, Európa sok hibát követett el a háború kitörése előtt az Ukrajna elleni orosz agresszióval kapcsolatban. Azt említette példaként, hogy az európai vezetők a békítő szándékukat azzal demonstrálták nyilvánosan, hogy "kezet fogtak Putyinnal". Mindez szerinte rosszul sült el.

Nem volt elég erős álláspont a Krím megszállása és a donbaszi háború után. A világnak a helyére kellett volna tennie Putyint

– mondta az ukrán elnök, aki úgy véli, már jóval korábban szankciókat kellett volna bevezetnie Európának és az USA-nak. "Végül a fegyverszállítások lassulása miatt fennáll a harmadik hiba veszélye: a világ figyelmét elterelik Ukrajnáról" – figyelmeztet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk