Tíz dokumentumfilmet vetít újra a Verzió

  • narancs.hu
  • 2023. február 4.

Kultúra

A filmek a 2022-es Verzió Filmfesztivál programjában szerepeltek.

Reverzió címen, február 15. és április 6. között tíz filmet lehet újra megtekinteni a Blinken OSA Archívumban a 2022-es Verzió Filmfesztivál programjából. Újra levetítik a 19. Verzión közönségdíjjal kitüntetett Egy újságíró meggyilkolása című filmet a szlovák oknyomozó újságíró, Ján Kuciák elleni merényletről. Látható lesz több, a fesztiválon népszerű magyar dokumentumfilm: az Elmúlt, oszt jól van, A magunk módjára üvölteni, a KIM és A döntés; mindegyik magyar film után az alkotókkal is lehet találkozni.

Március 16-án egyedülálló lehetőség adódik megnézni az elmúlt év egyik legkülönlegesebb hangulatú filmjét, a lenyűgözően gyönyörű Minden, ami lélegzik című alkotást a madármentő indiai testvérekről – a filmet 2022-ben a Sundance-en és Cannes-ban díjazták, 2023-ban pedig jelölték a legjobb dokumentumfilm Oscar-díjára. Március végén látható lesz a Jonas Mekas litván származású amerikai független filmes rendező életéről és munkásságáról szóló Töredékek a paradicsomból. Korábbi, Egy litván út emlékei című naplófilmjét 2019-ben vetítették a Verzión.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!