Idén is korlátozva tartják meg a Vatikánban a karácsonyi liturgiákat

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 11.

Lélek

De az összes szertartás követhető lesz az interneten.

Sorozatban a második éve korlátozások mellett tartják meg majd a karácsonyi liturgiákat a Vatikánban a koronavírus-járványt övező aggályok miatt – jelentette be Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

 Bruni elmondta: tavalyhoz hasonlóan az idén is korlátozott lesz azoknak a hívőknek a lélekszáma, akik részt vehetnek a Ferenc pápa celebrálta liturgiákon a Szent Péter-bazilikában. Valamennyi szertartást  élőben is közvetítik majd a közösségi médiumokban és több más platformon.  

Bár a Vatikánba egyelőre csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, a karácsonyi időszakra és az általános audienciák idejére várhatóan felfüggesztik ezt a megszorítást. 

A pápa által celebrált éjféli mise a hagyományos időponttól eltérően 19.30-kor kezdődi; a döntés okát nem tudni, ugyanis a tavalyi évvel ellentétben az idén nincs kijárási korlátozás.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk