Napfény, felhő, szél, zápor, Mojique

  • narancs.hu
  • 2021. április 24.

Lélek

Időjárásjelentés: fúj a szél a szívben.

 

Egy iszonyat méretű légköri képződményről számolhatunk be Európában, ugyanis a Norvég-, illetve az Északi-tengertől Németországon, az Alpokon és a Kárpátokon át egészen a Fekete-tenger partjáig húzódik egy anticiklon. Száraz az idő.

Máshol meg esik, például az Ibériai-félszigettől nyugatra, vagy épp a Balkán-félszigeten. Ilyen ez.

A Kárpát-medence fölé vasárnap már nedvesebb levegő áramlik és labilisabb lesz a légállapot is. Hát még az ideg.

Magyarországon szombat estére feloszlanak a gomolyfelhők, de nem szabadulunk a fátyolfelhőzettől, ráadásul  az éjszaka második felében észak felől szakadozott felhősáv érkezik. Ébredés után felintegethetünk neki, mert napközben már halad is tovább, úgy ahogy jött, szakadozva, délkelet felé.

Vasárnap itt-ott lehet zápor, meg szél. Budapesten viharos széllökések is lehetnek a záporok-zivatarok környezetében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 19 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

A szél meg fúj a szívben, ahogy szegény, szegény Mojique-éban.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?