Sárga rózsával tiltakoztak a lúgos orvos alkotmányjogi panasza ellen

  • narancs.hu
  • 2019. november 5.

Lélek

Az Alkotmánybíróság kedden tárgyalja az orvos panaszát.

Hétfőn este több százan gyűltek össze a budapesti Clark Ádám téren, ahonnan a Parlament elé vonultak, hogy tiltakozzanak a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián alkotmányjogi panasza ellen, írja a 24.hu.

Az EZT NEM! - Sárga rózsával az igazságért névre keresztelt tüntetés szervezői kihangsúlyozták: "Bene Krisztián szabadulása iszonytató üzenet lenne minden áldozatnak, az összes hozzátartozónak, és az egész társadalomnak!"

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Benét tavaly júliusban ítélte el jogerősen a Kúria életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt. Beadványa szerint helyrehozhatatlan károkat okoz neki (!) a helyzet fenntartása.

Alkotmánybírósághoz fordult a lúgos támadó, börtönbüntetése végrehajtásának felfüggesztését kéri

Beadványa szerint helyrehozhatatlan károkat okoz neki a helyzet fenntartása. Alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos néven elhíresült Bene Krisztián. Benét tavaly júliusban ítélte el jogerősen a Kúria életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt. Beadványa szerint helyrehozhatatlan károkat okoz neki (!) a helyzet fenntartása - írta a 168 Óra.

Bene ügyvédjének indoklása szerint alkotmányellenes a Kúria hivatkozása és ítélete, ezért kérték, hogy semmisítsék meg a jogerős ítéletet, az ügyet pedig tárgyalják újra a harmadfokon. A panaszt még 2018 novemberében nyújtották be, és az mai napig elérhető az Alkotmánybíróság honlapján.

A panasz úgy szól, hogy függesszék fel a 2018-ban jogerőre emelkedett börtönbüntetés végrehajtását, mivel az Bene Krisztián számára visszafordíthatatlan károkat okozott.

Mint ismert, Bene Krisztán bosszút akart állni volt barátnőjén, Renner Erikán, aki szakított vele, ezért 2013 márciusában maszkban megtámadta a nőt a lakásában, aki éppen a kutyáját akarta levinni sétálni. Egy injekcióval elkábította, majd lúgot öntött a nemi szervére. Az elkövető első fokon négy évet kapott, ezt súlyosbította később a bíróság kilencre, majd azt a Kúria tizenegyre.

Az Alkotmánybíróság november 5-én, kedden foglalkozik a panasszal.

A hétfői tüntetésen sárga rózsát, a kapcsolati erőszak elleni küzdelem nemzetközi jelképét dobták a Parlament elé. A demonstráción beszédet mondott Szentesi Éva, Péterfy-Novák Éva és Mérő Vera.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.