Az idei év leghidegebb éjszakáján vagyunk túl

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Lokál

Volt, ahol mínusz 14 fokot mértek.

Minden jel, de még az Időkép hőtérképe szerint is a keddről szerdára virradó volt az idei tél leghidegebb éjszakája. Szerda hajnalban az ország északi, észak-keleti területein, illetve Kecskemét térségében több helyen is mínusz 13-14 fokokat mértek.

 
Legalább ilyen hideg van!
 

 

Napkelte előtt nem sokkal az ország legenyhébb pontjain, a baranyai Siklós környékén, illetve a Dél-Alföldön is mínusz 3 fok alatt volt a hőmérők higanyszála. A fővárosban hét óra körül mínusz 4, mínusz 10 fokot mértek.

A leghidegebbet negyed nyolckor a Nyírségben mérték, Nyírteleken a 7:16-os adatok szerint mínusz 13,9 fok volt. Ettől alig maradt el a Nógrád megyei Zabar, a visszatérő hidegrekordok helyszíne, ahol mínusz 13,8 fok volt. A történelmi rekord viszont nem ez, ugyanis 1893-ban Szeged belterületén mínusz 28,1 fokot mértek január 10-én.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk