Az új polgármester tüntetett a régi ellen Győrben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 24.

Kis-Magyarország

Pintér Bence azért emelt szót, mert Dézsi Csaba András vezetésével a fideszes többségű közgyűlés megnyirbálja a polgármesteri hatáskört.

„Ne lopjátok meg Győrt!” és „Hazudik!” feliratú táblákkal tüntettek kedden a győri városházán, a leköszönő közgyűlés utolsó ülésének kezdetén – tudósít a Telex.

A tiltakozást a június 9-én megválasztott polgármester, Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért) szervezte, miután kiderült, hogy leköszönő elődje, Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP) előterjesztése nyomán a közgyűlés módosítani fogja a szervezeti és működési szabályzatot, amely az önkormányzat életét, vezetőinek, tisztségviselőinek jogkörét és mozgásterét határozza meg.

Pintér a közgyűlésre készülve azt mondta, hogy a bizottságok által már elfogadott szmsz-módosítással a Fidesz meg akarja őt akadályozni abban, hogy átlátható működést vezessen be. Például nem adhatja utasításba az önkormányzati cégek vezetőinek, hogy hozzák nyilvánosságra az általuk kötött szerződéseket. Ennek Pintér szerint azért van tétje, mert a nyilvánosság elijesztené „azokat, akik az eddig titkolt alvállalkozói hálózattal lopták meg Győrt”. El akarják venni a polgármestertől azt a jogkört is, hogy ha a város váratlan feladattal szembesül, 300 millió forint értékhetárig maga dönthessen a megoldásról. Az új polgármester kifogásolta továbbá, hogy az előterjesztések között akad, amely 210 négyzetméteres kormánypárti frakcióiroda városházi kialakításáról szól, olyan is, amelyik 41 milliós szobor megrendeléséről, illetve alapítványok több tízmilliós támogatásáról rendelkezik.

A tudósítás szerint a győri díszterembe nem csak tüntetők jöttek, egymás mellett foglalt helyet Balogh József egykori MSZP-s polgármester, utódja, Borkai Zsolt és Pintér Bence.

A Fidesz helyi szervezete Pintér érveire úgy reagált, hogy a Fidesz és a KDNP frakciója minden jogszabályt betart, az új polgármester viszont „már a kasszakulcsért remeg” és „csúsztatásokkal, féligazságokkal kürtöli tele a nyilvánosságot”.

A 24.hu tudósítása szerint az szmsz-módosítást megszavazta a többség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk