Hármat találgathat, ki építi a reptéri fapados terminált

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 26.

Lokál

Segítünk: Orbán Viktor kötélbarátjáról van szó.

Megszűnik a reptéri bádogváros, új terminált épít a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a fapados járatok utasainak kiszolgálására - számoltunk be róla nemrég.

Az épülő új épületben - mint írtuk - az ígéretek szerint lesznek ülőhelyek, fűtés-hűtés, mosdók és élelmiszer-vásárlási lehetőség. Az új terminál marad a leszállópályák szintjén, de az utasoknak nem kell hosszú gyaloglással megközelíteniük a repülőgépeket, hanem busszal viszik majd ki őket.

Garancsi, a kormánykedvenc

Garancsi, a kormánykedvenc

Fotó: Beliczay László / MTI

Mindez nem csak az utasoknak jó hír, hanem az Orbán Viktor kötélbarátjaként ismert oligarchának, Garancsi Istvánnak is - a Népszava információja szerint ugyanis Garancsi cége, a  Market Építő Zrt. építi a rohamléptekben megvalósuló, a fapadosok utasait eddig nem tapasztalt kényelmi funkciókkal (ülőhelyek!) elkényeztető objektumot.

A lap megjegyzi, hogy igencsak meglepő módon a Budapest Airport Zrt. mélyen hallgat a beruházásról, noha az építkezés láthatóan már hetek óta zajlik, az épület félig szerkezetkész.

És hogy milyen lesz a fapados terminál? „Nem csúcstechnika de jobb mint a régi” – összegezte a képek alapján a Népszavának egy szakember.

Figyelmébe ajánljuk