Így változik a közlekedés március 15-én a fővárosban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 14.

Lokál

A BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost.

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt szerdán közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni Budapest belvárosában – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Mint írták, szerda délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon, valamint egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán lezárások lesznek, ezért a BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost.

A 3-as metró március 15-én egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, valamint Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között jár, a belvárosi szakaszon metrópótló busszal lehet utazni. 

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is.

A Kossuth Lajos téri rendezvények miatt a 2-es, 2B és 2M villamos 8 órától várhatóan 10 óráig dél felől csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekedik, a Szent István körút és a Kossuth Lajos tér között a 15-ös és a 115-ös buszok biztosítják az eljutási lehetőséget.

Tájékoztattak arról is, hogy 9:30-kor ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, amelynek idején szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Astoria–Múzeum körút útvonalon, a Múzeum körút zárása várhatóan 11:30-ig tart. Emiatt az M3-as pótlóbusz várhatóan 9:30 és 10:00 között a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér között az Andrássy út–Nagykörút módosított útvonalon közlekedik, az Arany János utcát nem érinti.

A 47-es, 49-es villamosok 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút korlátozása idején csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig járnak. A 100E autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 között rövidített útvonalon a Liszt Ferenc Airport 2. terminál és a Kálvin tér között közlekedik, az Astoriát és a Deák Ferenc teret nem érinti. A 9-es autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút lezárása miatt mindkét irányban módosítva, a Baross utca–Nagykörút–Margit híd útvonalon közlekedik a 923-as autóbusz megállóhelyein megállva. A 72M trolibusz 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút zárása idején az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között, illetve 9:30 és 10:00 között Zugló vasútállomás (Hermina út) és a Kossuth Lajos tér között, 10:00 és 11:30 között pedig a Deák Ferenc térig jár. 

Az Andrássy úti délutáni rendezvény miatt a 105-ös és a 178-as autóbuszok már 10 órától módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út között a Podmaniczky utcán közlekednek, a 72M trolibusz megállóinak érintésével. A BKK arra is felhívta a figyelmet, hogy a Dózsa György út zárásakor, várhatóan 15:20 és 15:50 között a 20E autóbusz a Zichy Mihály út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút módosított útvonalon közlekedik, a Hősök terét nem érinti. A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok a Zichy Mihály út-Hermina út–Állatkerti körút útvonalra terelve járnak a Benczúr utca és a Hősök tere megállójukat nem érintik, viszont megállnak a 70-es, 72M trolibuszok érintett megállóiban, a 75-ös trolibusz a Stefánia út–Hermina út–Állatkerti körút módosított útvonalon közlekedik. 

Az Andrássy út Hősök tere és Oktogon közötti zárása idején, várhatóan 15:40 és 16:20 között a 4-es, 6-os villamosok a Dél-budai végállomásuk és a Blaha Lujza tér, valamint a Széll Kálmán tér és az Oktogon között közlekednek, a 76-os trolibusz a Jászai Mari tértől a Ferdinánd hídig, a Keleti pályaudvartól pedig (a Wesselényi utcától a 74-es trolibusz útvonalán) a Károly körút (Astoria) megállóhelyig járnak, a 73-as trolibusz nem közlekedik. 

Az Andrássy út Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti lezárása idején, várhatóan 16:00 és 16:40 között a 70-es, 78-as trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, illetve a Keleti pályaudvar felől csak az Akácfa utcáig járnak.

A Budapesti Közlekedési Központ a bkk.hu/nemzetiunnep oldalon folyamatosan tájékoztatást ad a közösségi közlekedési változásokról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk