Januárban állnak munkába a Fülöp-szigeteki buszsofőrök Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. december 19.

Lokál

Először a repülőtéri járaton állítanák szolgálatba őket, ott ugyanis kevésbé feltűnő, ha csak angolul kommunikálnak.

A Fülöp-szigeteki buszsofőröket toborzó ArrivaBus Kft. némi trükközéssel kerülné ki a budapesti városvezetés által beharangozott ellenőrzést, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes ugyanis jó előre jelezte, hogy a szolgáltatóknak bár nem tilthatják meg külföldi munkavállalók foglalkoztatását, szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását, különösen a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást.

A Népszava az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnökétől megtudta, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerződéses partnere, az ArrivaBus Kft. ezt úgy kerülné ki, hogy

elsőként a 100E jelű közvetlen repülőtéri járaton állítaná szolgálatba a Fülöp-szigetekről érkezett 23 buszvezetőt, ott ugyanis kevésbé feltűnő, ha csak angolul kommunikálnak.

Naszályi Gábor szakszervezeti elnök szerint ezzel az a gond, hogy a vendégmunkások éppen addigra rázódnának bele a budapesti forgalomba, mire hazamennek. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér közötti vonalon közlekedő reptéri járat ráadásul Budapest egyik legnehezebb útvonalának számít, ami a még a fővárosi forgalomban edződött hazai buszvezetőknek is embert próbáló feladatot jelent, nemhogy a kevesebb, mint két hónapja Budapestre érkezett filippínó sofőröknek.

Az ArrivaBus a lap a vendégmunkások budapesti foglalkoztatásának buktatóit firtató kérdéseire csupán egy korábbi közleményét küldte el, miszerint a komplex toborzási program keretében kiválasztott a Fülöp-szigeteki munkavállalók „nagyon vidám emberek”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk