Kedd délelőtt indulhat újra a forgalom a Keleti pályaudvaron

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 26.

Lokál

A baleset okáról nem osztottak meg információkat egyelőre, vizsgálják a helyzetet. 

Várhatóan kedd délelőttre állhat helyre a forgalom a Keleti pályaudvarnál, ahol vasárnap siklott ki egy személyvonat. Az azonban nem biztos, hogy minden vágányon helyreállhat a forgalom, a szűk keresztmetszetet a baleset közelében található – a Kerepesi úti – híd kapacitása jelenti – számolt be a hétfői sajtótájékoztatóról a hvg.hu

 
Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója (középen) a Keleti pályaudvar közelében történt baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatón 2024. augusztus 26-án. Várhatóan augusztus 27-én délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy augusztus 25-én este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

Pafféri Zoltán vezérigazgató azt mondta, találtak egy megoldást, hogy ne kelljen a felsővezetékeket elbontani, majd darukat hozni és aztán visszaépíteni. Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy viszonylag gyorsan újraindulhat a vasúti forgalom. Személyi sérülésről nem tudnak, most a baleset elhárítása tart, utána lesz majd kárfelmérés és a baleset rekonstrukciója, ezt követi majd a helyszín helyreállítása.

Arról nem osztottak meg információt, hogy mi volt a baleset oka, ezt jelenleg a rendőrség és a MÁV vasútbiztonsági szervezete vizsgálja, konkrétumokat egyelőre nem mondtak. Németh Réka pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szerint a váltó egyik alkatrésze tört el, de egyelőre nem tudják megmondani, ez kiváltó oka vagy éppen következménye a balesetnek. Most mindenesetre soron kívül vizsgálnak át minden váltószerkezetet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk