Kishantos a Kúria előtt is győzött a Földművelésügyi Minisztérium ellen

  • narancs.hu
  • 2015. november 25.

Lokál

A Kúria mai döntésével az első- és másodfokú ítéletet hatályában fenntartotta, és a Földművelésügyi Minisztérium felülvizsgálati kérelmét elutasította - tájékoztatta lapunkat a Greenpeace.

A Kishantosi Nonprofit Kft. korábban már első- és másodfokon is pert nyert a Földművelésügyi Minisztérium ellen, amiért az megsértette Kishantos jó hírnevét. A Földművelésügyi Minisztérium ebbe nem nyugodott bele, hanem a Kúriához (korábbi nevén a Legfelsőbb Bírósághoz) fordult.

A Kúria mai döntésével az első- és másodfokú ítéletet hatályában fenntartotta, és a Földművelésügyi Minisztérium felülvizsgálati kérelmét elutasította.

Ezzel megerősítette, hogy a Földművelésügyi Minisztérium, és nevesítve Bitay Márton államtitkár, valótlanságokat állított Kishantosról, és ezzel megsértette a Nonprofit Kft. jó hírnévhez fűződő jogait.

Kishantost éppen ezekre a hamis állításokra alapozva fosztották meg földbérleti jogától.

A Kúria kimondta, hogy a Kishantosi Nonprofit Kft.-nek nem volt bérletidíj-elmaradása, nem okozott kárt a Magyar Államnak, és nem vállalt a szerződésében olyan fejlesztéseket, melyeket aztán ne teljesített volna.

Figyelmébe ajánljuk