Kotorják a Fertő tavat Ausztriában

  • narancs.hu
  • 2024. május 1.

Lokál

Így mentenék meg a kiszáradástól. A Duna vizét akarják belevezetni.

Eddig hatvanezer köbméter iszapot távolított el a Magyarország és Ausztria határán lévő Fertő tóból a kiszáradás megakadályozására létrehozott ausztriai vállalat – írja a nyugat.hu.

A céget két éve alapította Burgenland tartomány. Most beszámoltak arról, hogy a tóval határos 14 ottani település közül 11-et érintett a munka. A kikötők medrében és a hozzájuk vezető útvonalakon dolgozott a kotrógép. A munka folytatódik, 100 ezer köbméterig el akarnak jutni.

A cég minden településen ülepítő medencét alakít ki, ezekben tárolják az iszapot. Azt szeretnék, ha ezt a hordalékot a gazdálkodók elvinnék és használnák, de erről még egyeztetnek. A nádas karbantartására is gondot fordítottak. Egy tartományi tanácsos az osztrák állami médiának azt nyilatkozta, tervezik, hogy a Dunából vezetnek vizet a Fertő tóba, ez ügyben még tárgyalnak.

Magyarországnak is nagy tervei vannak a tóval:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk