Közlekedő vonatra szakadt a felsővezeték Budapesten

  • narnacs.hu
  • 2023. december 18.

Lokál

A szerelvény éppen Rákos állomást hagyta el, amikor leszakad a felsővezeték.

Leszakadt egy felsővezeték Rákos állomás után egy Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel hétfőn.

A fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették a mozdony fülkéjét. A felsővezeték helyreállításáig késni fognak az érintett vasúti szakaszon közlekedő vonatok. A tűzoltók segítenek átszállni az utasoknak a helyszínre küldött mentesítő járatra.

A Mávinform Facebook-posztja szerint, hogy a gödöllői és az újszászi vonalon, valamint a Rákos–Pilisvörösvár közötti S76-os vonatok közlekedésében korlátozásokra, 30-60, esetenként 60-90 perces késésekre kell számítani.

⚠Rákos állomáson felsővezetéki hiba lassítja a közlekedést, emiatt a gödöllői és az újszászi vonalon, valamint a...

Posted by MÁVINFORM on Sunday, December 17, 2023

A balesetben érintett szerelvény egyébként a Hatvanból a Keleti pályaudvarra 3:15-kor elindult S80-as (3019) vonat volt. A felsővezeték akkor szakadt le, amikor a vonat Rákos állomást hagyta el.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk