Lebontaná-e a hegyvidéki turult a Kétfarkú Kutyapárt?

  • narancs.hu
  • 2020. január 30.

Lokál

Le bizony!

A 24.hu hosszú interjút készített a Magyar Kétfarkú Kutya Párt emblematikus arcaival, a magánéletben is összetartozó  Döme Zsuzsával és Kovács Gergellyel. Döme Ferencváros alpolgármestere, Kovács pedig a hegyvidéki önkormányzat képviselője. Az interjúban előkerül a Hegyvidék hírhedt turul-szobra és a Pokorni Zoltánnal való közös munka is:

Van már egy elég terhelt szobor a Hegyvidéken, a turul, sztori is alakul körülötte. Mit kéne ott csinálni?

Kovács Gergely: A turullal?

Azzal. Lebontaná?

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Kovács Gergely: Persze. Teljesen szürreális, hogy egy turulszobron vannak a világháborús elesettek, köztük a zsidó áldozatok neve. Az egy szélsőjobbos szimbólum. Semmi értelme a szobornak, szerintem erre már Pokorni Zoltán is rájött. Ha jól tudom, anno engedély se volt rá.

Döme Zsuzsa: A tatabányai turulnak amúgy is keresünk párt. Be kéne rakni a másik mögé, lehet, szaporodnának.

Kovács Gergely: Vagy legyen nagyon kicsi. Mondjuk egy egycentis turulszobor még jöhetne.

Pokorni milyen?

Kovács Gergely: Jó lenne egy olyan önkormányzatban dolgozni, ahol ott egy gonosz Fidesz, ahol jól láthatóan lopnak. Viszont úgy látom, hogy Pokorni kivétel a Fideszben, viszonylag normálisan irányítja a kerületet. Amit eddig akartam, tetszettek nekik. Megszavazták az Ez a minimum nevű átláthatósági programot is. Hány fideszes kerület tette meg ugyanezt?

Sírva beszélt Pokorni a nyilasokhoz csapódott nagyapjáról

„Úrrá kell lennünk, hogy ne kövessük el még egyszer ezt a hibát" – mondta a polgármester. „A nagyapám 1944 decemberében elhagyta a családját, a nyilasokhoz csapódott, és ebben a három városmajori tömeggyilkosságban meghatározó, aktív szerepe volt" - mondta Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere egy hétfő este megemlékezésen a Mazsihisz.hu beszámolója szerint, amit az Index szemlézett.

Neked ajánljuk