Megmenekült az Auróra, visszavonták a bírósági keresetet

  • narancs.hu
  • 2019. november 19.

Lokál

Előkerült a papír, amiről azt mondták, elveszett.

„Józsefváros önkormányzata a jövőben minden, a kerületben törvényesen működő közösséget egyaránt értékesnek tart és egyenlő bánásmódban részesít", írja közleményében Pikó András polgármester. A választások után az akták között megtalálták azt a korábban elveszettnek mondott dokumentumot, ami bizonyítja, hogy az Auróra Közösségi Ház bérleti szerződése érvényes.

Az önkormányzat aljegyzői ezért visszavonta az okafogyottá vált bírósági keresetét, vagyis az Aurórának nem kell bezárnia.

Józsefváros új önkormányzata nagy értékének tartja az Aurórát, amely közösségi házként, fontos ügyeket felkaroló civil szervezetek központjaként is működik, és működni fog a jövőben is. ahogy bármely más helyi közösség, úgy az Auróra is számíthat az önkormányzat partnerségére és védelmére bármilyen támadás is érje, záriul a közlemény.

Schönberger Ádámmal, az Aurórát üzemeltető Marom Egyesület vezetőjével legutóbb áprilisban beszélgettünk arról, hogy az önkormányzat hogyan próbálta ellehetetleníteni a hely működését.

Nyitva tartja magát

Nyitva tartja magát

Fotó: Sióréti Gábor

Figyelmébe ajánljuk