Osztrák rendőrök is gyűjtöttek magyar kollégájuknak

  • narancs.hu
  • 2023. november 5.

Lokál

A körmendi Káldi Róbert családja betegség miatt került nehéz helyzetbe.

A körmendi rendőrkapitányságon dolgozó Káldi Róbert címzetes rendőr zászlós családjának gyűjtést rendeztek a körmendi és az ausztriai, burgenlandi rendőrök is, és kapott szociális segélyt a munkahelyétől – írja a Telex.

A Vas megyei család azért kap segítséget, mert a nyolcéves kislányuk súlyosan beteg. Kísérleti gyógykezelés segíthet rajta, de erre csak külföldön van lehetőség. 

Az, hogy a szomszéd országban dolgozó kollégák is tudomást szereztek a nehéz helyzetről, annak köszönhető, hogy a Vas Vármegyei Rendőrkapitányság és a Burgenlandi Tartományi Rendőrigazgatóság évek óta kapcsolatban áll. A magyar és osztrák rendőrök közös szolgálatot adnak az országhatár mindkét oldalán. Amikor az osztrák rendőrök megtudták, milyen helyzetben vannak Káldiék, a körmendi kezdeményezéshez hasonló gyűjtést rendeztek, a pénzt már át is adták a családnak. 

 

A címlapkép forrása a Burgenlandi Rendőrség Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.