5,6 millióra pályázhat, aki maradna a Vajdaságban

  • narancs.hu
  • 2023. november 5.

Lokál

A Prosperitati Alapítvány falusi házak vásárlására ad vissza nem térítendő támogatást.

Falusi házak vásárlására ad vissza nem térítendő támogatást vajdasági pályázóknak a Prosperitati Alapítvány – írja a Szabad Magyar Szó.

A közzé tett pályázati anyagból kiderül, hogy a legmagasabb megkapható összeg mintegy 15 ezer euró értékű dinár. Erre a célra az alapítvány 1,3 millió eurót, mintegy ötszázmillió forintot különített el. 

Azok pályázhatnak, akik 1973. január elseje után születtek, illetve házastársak, élettársak esetén a pár egyik tagjának legalább ilyen fiatalnak kell lennie. Fontos az is, hogy legyen bejelentett vajdasági lakcímük.

Az alapítványnak ezzel a támogatással az a célja, hogy segítse Szerbiában azokat a magyarokat, akik a szülőföldjükön szeretnének maradni és ott boldogulnának, ezzel segítse a falvak fejlődését és ösztönözze a visszatelepülést.

A pályázatokat idén november 15-től 2024. január 15-ig lehet benyújtani.

Arról, hogy a Prosperitati Alapítványt hogyan támogatja a magyar kormány, ez a cikk szól:

Címlapkép: zarándokok a Kereszténysegítő Istenanya templom előtt a doroszlói szentkúti búcsún Kisboldogasszony ünnepén, Vajdaság legrégebbi és legnagyobb Mária-kegyhelyén 2017. szeptember 8-án. MTI-fotó: Molnár Edvárd

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk