Rétvári Bence: Az új fővárosi kerékpársávok veszélyesek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. augusztus 14.

Lokál

Megkezdődött a kormányzati hecckampány az új bringautak ellen.

Karácsony Gergely főpolgármester azon újabb lépése, hogy a Váci és az Üllői út kerékpársávjai mellé szakszerűtlenül karókat helyez ki, veszélyes, dugókat okoz, akadályozza a betegellátást és a rendvédelmi szerveket – nyilatkozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek hétfőn.

Rétvári Bence szerint

Karácsony Gergelynek már három éve volt rá, hogy új bicikliutakat építsen Budapesten, a valós előrelépések helyett azonban csak látszatintézkedések történtek.

A városvezetés azzal foglalkozik, hogy újabb sávokat zár le a fővárosban szakszerűtlenül, ez eddig elsősorban az autósokat bosszantotta, de a Váci úti és Üllői úti lezárás már a mentőket és rendészeti kivonuló egységeket is akadályozza, mondta Rétvári. 

 
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a III. Összmagyar Anyanyelvi Táborban tett látogatásán Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban 2023. augusztus 8-án
Fotó: MTI/Vajda János

Mind mondta, előzetes egyeztetés nélkül történt a lezárás, így hirtelen még nagyobb értetlenséget és riadalmat szült a karózás. Szerinte úgy látszik, előzetesen senki nem gondolta végig, hogy a lépés milyen nehézségeket okozhat a mentők, rendőrök és tűzoltók közlekedésében, helyszínre érkezésében.

Az elsőre is látható, hogy a sürgősségi feladatok elvégzését nem könnyíti, hanem minden bizonnyal megnehezíti a változás

– fogalmazott. 

A múlt héten Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke elmagyarázta, milyen hasonló példák vannak világszerte a budapestihez hasonló kerékpársávok kialakítására. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk