Tizenévesek rollereznek a lapos tetőkön Miskolcon

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 12.

Lokál

Ahol lehet, átugranak egyik tízemeletesről a másikra. 

Rollereznek, lábat lógatnak a tizenévesek a miskolc-diósgyőri tízemeletes házak tetején – írja a Borsod24 és a Kékvillogó.

Az érintett házakban lakó felnőttek elbeszélései alapján Telekes Zsolt, a Miskolc-Diósgyőr Polgárőrség Egyesület elnöke arról számolt be, hogy 15-16 éves srácokat láttak, akik a háztetőn gyülekeznek. Csapatban jönnek, nézni is rossz, milyen trükköket művelnek, például ahol csak kis távolság van két ház között, tetőről tetőre ugrálnak. A polgárőrök üvegeket is találtak, vagyis a fiatalok alkoholt is fogyasztanak. Szerencsére még nem esett le senki.

A rendőrök és a polgárőrök most jobban odafigyelnek a társasházak tetejére, és arra kérik az ott lakókat, hogy ha még egyszer látják odafönn a gyerekeket, azonnal szóljanak.

Följutni nagyon könnyű bárkinek, mivel a tetőre nyíló ajtókat tűzvédelmi okokból nem szabad bezárni. Most a rendőrség olyan megoldáson gondolkodik, hogy a fiatalok ne juthassanak ki a tetőre, de a ház biztonsága se sérüljön. 

 

Címlapképünk forrása a polgárőrség Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk