Szerdán lejár a kilakoltatási moratórium, ezrek kerülhetnek utcára

  • narancs.hu
  • 2022. június 14.

Lokál

A civilek becslései szerint mintegy 3000 lakásban több ezer embert érinthet a kilakoltatási moratórium.

Június 15-én, szerdán véget ér a kilakoltatási moratórium, a jogvédő civilek arra számítanak, hogy jelentős kilakoltatási hullám kezdődik – írta neg a G7.

A portál felidézi, hogy 2020 tavaszán a kormány a koronavírus-világjárványra hivatkozva veszélyhelyzet hirdetett. A rendeleti kormányzás egyik intézkedéseképp moratóriumot vezettek be a lakóingatlanok árverezésére és kiürítésére.

A csaknem két éve tartó moratórium azonban június 15-én lejár. Ez azt is jelenti, hogy június 15-től automatikusan visszatérnek a végrehajtási törvény általános szabályai: árverezni bármikor lehet, kilakoltatni pedig a melegebb hónapokban, április 30. és november 15 között.

A civilek becslései szerint mintegy 3000 lakásban több ezer embert érinthet a kilakoltatási moratórium és a kilakoltatási cselekmények ismételt engedélyezése.

A várható tömeges megkeresésekre az Utcajogász Egyesület a Város Mindenkié csoporttal közösen maratoni ügyfélfogadásokkal, kilakoltatási ügyelettel, kibővített telefonos jogsegéllyel készül. A jogsegélyt és mindenféle támogatást nyújtó civilek szerint az igazi megoldás egy hosszút távú, átgondolt szociális bérlakásprogram lenne

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk