Valahogy nem lett hungarikum a badacsonyi kéknyelű

  • narancs.hu
  • 2024. június 26.

Belpol

Navracsics Tibor tovább lobbizik érte.

A Hungarikum Bizottság nem támogatta a beadványt, amely arról szólt, hogy a badacsonyi kéknyelű nevű szőlőfajta és bor kerüljön be a Hungarikumok Gyűjteményébe – írja a 24.hu.

A bizottság a múlt héten szavazott a Badacsony Szőlőhegyért Egyesület és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közös beadványáról, amely nem győzte meg, de az nem derült ki, miért.

A döntés indoklásáról nem volt szó a szerdán Badacsonyban tartott tájékoztatón, ahol az egyesület elnöke, Éliás Csaba és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter beszélt. 

A kormány tagja tiltakozott a bizottság döntése ellen, érthetetlennek nevezte azt, és kéri, hogy a testület vizsgálja felül a döntését, hiszen a kéknyelűnek fontos szerepe van a magyar kultúrtörténetben, Badacsony életében. Erősíti a helyi identitást, és ugyanolyan fontos érték, mint a tokaji aszú és az egri bikavér.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Folytatódik Simonka és Erdős Norbert vitája: győzött vagy vesztett a Fidesz Dél-Békésben?

Az önkormányzati választáson a dél-békési térségben a Fidesz az eddigi legnagyobb vereségét könyvelhette el, állítja Simonka György volt országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka leendő polgármestere. Erdős Norbert helyi fideszes parlamenti képviselő szerint nagy győzelmet aratott a kormánypárt. A két vélemény igen távol áll egymástól, de mi játszódik le a háttérben a két politikus vitájában? Ennek próbáltunk utánajárni.