Vigyázat, útszóró sót nyalnak éjjel a szarvasok

  • narancs.hu
  • 2023. december 10.

Lokál

Nem lesz bajuk tőle.

Egy hét alatt több mint 14 millió kilogrammnyi útszóró sót juttatott ki az általa kezelt utakra a Magyar Közút. Ebből valamennyit a vadak is felnyalnak – derült ki az állami közútkezelő cég Facebook-oldalán közzé tett fotóból, amely egy forgalomfigyelő kamera felvételének a kockája.

A képen felnőtt szarvasok és borjak láthatók, ahogy nyalják a sót. A felvétel a 83-as főúton készült, Farkasgyepűnél, december 7-én, hajnalban. Az állatok legalább két órán át az úton eszegettek.

Arról, hogy a sózásnak milyen a hatása az út környezetében lévő növényekre, és milyen lehetőségek volnának még a behavazott vagy jeges utak járhatóvá tétele érdekében, lehet tájékozódni, az viszont nem vitás, hogy a sóra az állatoknak is szükségük van. 

A Magyar Közút a képet azért közölte, hogy figyelmeztesse az autósokat: vigyázzanak vezetés közben, mert a só miatt is az útra léphetnek a környéken élő állatok. Az útszóró sótól, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, nem lesz bajuk a szarvasoknak. 

Aki indulás előtt szeretné tudni, milyen állapot uralkodik azon az úton, amerre menni fog, és milyenek a látási viszonyok, ezen az oldalon nézheti meg a kamerák felvételeit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk