Gyurcsány is véleményt mondott az Elk*rtuk film plakátjáról

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 8.

Mikrofilm

Már a bemutató időpontja is megvan, és a történetről is újabb részletek derültek ki. 

Szerdán bemutatták a 2006-os eseményeket feldolgozó Elk*rtuk című kurzusfilm plakátját, és azt is bejelentették, hogy mikor lesz a premier: október 21-én. 

A filmnek májusban már egy előzetese is kijött, amelyből sok ugyan nem derült ki, de sokan néztek benne nagyon drámaian, és néhány tüntetős akciójelenet is látható volt. Júniusban egy rövid werkfilmet is közzétettek, amelyből arra lehetett következtetni, hogy lesz több tüntetést és rendőri erőszakot bemutató jelenet, köztük a tévészékház ostroma, és hogy a filmkészítők forgattak a parlament épületében is. 

A történetről eddig annyit lehetett tudni, hogy egy közvélemény-kutató szakember és újságíró szerelme, illetve az őszödi beszéd kiszivárogtatása áll majd a középpontban, most részletesen is kifejtették mindezt: 

"A fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, ezért úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek a televíziónál gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe."

A filmet végül nem Kálomista Gábor rendezte, hanem Keith English brit alkotó, aki eddig az IMDb adatbázisa szerint eddigi pályafutása során rövidfilmek és sorozatok mellett mindössze egy nagyjátékfilmet rendezett Minél jobban mellőzöl (The More You Ignore Me) címmel 2018-ban, saját honlapja szerint pedig emellett reklámfilmek rendezésével is foglalkozott.

A főszerepeket Bánovits Vivianne, Mózes András, Bokor Barna és Gubás Gabi alakítják, a további szerepekben Bede-Fazekas Szabolcs, Szőke Richárd, Trill Zsolt és Csőre Gábor lesz látható. Az továbbra sem derült ki, hogy ki játssza Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, de egy plakátot közzétettek, amelyen a politikus sziluettje látható csak, íme: 

 
Forrás:  Facebook/ELK RTUK
 

Erről pedig maga Gyurcsány is véleményt mondott a Facebook-oldalán, ő azt írta: "Istenemre mondom, nem rossz plakát.

De tényleg ekkora orrom lenne? És most kell megtudjam!?

Na, mindegy. Ezek szerint ez a Hugh Grant csávó már biztosan nem lesz meg főszereplőnek. Kár. A Fidesz mondjuk Szent Istvánról még nem készített filmet. Meg Könyves Kálmánról se. Mátyásról nem is beszélve. 800 millió forint közpénzből ugye. Végül is nincs okom panaszra :)) De ki érti ezt?"

Korábbi hírek szerint mintegy 800 millió forintból forgatták a filmet. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk