Így néz ki Seress Zoltán Antall Józsefként

  • narancs.hu
  • 2021. december 2.

Mikrofilm

Ön szerint van hasonlóság?

A rendszerváltás utáni Magyarország első szabadon választott miniszterelnökét, Antall Józsefet alakítja Seress Zoltán a most készülő Blokád című mozifilmben, amit színészi pályafutása izgalmas megmérettetésének tart - írja sajtóközleményében a Nemzeti Filmintézet.

Seress elmondta, hogy a forgatás során naponta 2 órán át dolgoztak rajta a maszkmesterek és sminkesek. A mellékelt fotó alapján mindenki eldöntheti, megérte-e a munka vagy sem.

 
Fotó: Szvacsek Attila
 

 

 A címbeli blokád egyébként a taxisblokádra utal. Seress megfogalmazásában a film azokról a napokról szól,  amikor  Antall József "a nagyhatalmi érdekekkel, a kiélezett belpolitikai helyzettel, a növekvő társadalmi nyomással és saját egészségügyi állapotából fakadó nehézségeivel szembenézve próbált felülkerekedni az országot sújtó gondokon.”

A fiatal Antall Józsefet ifj. Vidnyánszky Attila formálja meg.

A Blokád producere Lajos Tamás - az SZFE kormányzati kinyírásában jelentős szerepet játszó producerről  a hvg.hu jegyezte meg találóan, hogy "Blokáddal jön Lajos Tamás, akit nem engedtek át az SZFE-s blokádon"

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk