Íme a Marvel első muszlim szuperhőse

  • narancs.hu
  • 2022. március 17.

Mikrofilm

Pókemberhez hasonlóan ő is még iskolába jár.

Kamala Khan, a New Jersey-ben élő, Marvel kapitányért rajongó pakisztáni-amerikai tinilány először 2013-ban tűnt fel a Marvel képregényeiben. Egy évvel később már saját sorozata volt Ms. Marvel néven, melyben egy szuperképességekkel rendelkező igazságosztót alakít. Nem mellesleg az első, önálló kötettel rendelkező muszlim szuperhőse a kiadónak.

Kamala kalandjai Lokihoz vagy Sólyomszemhez hasonlóan nemsokára sorozat formájában is láthatóak lesznek, kérpegényének adaptációja ugyanis június 8-án debütál a Disney+-on. Ennek alkalmából megérkezett az első előzetes.

A trailer alapján a Ms. Marvel tovább folytatja azt az irányvonalat, amelyet az elmúlt pár évben követett a stúdió: könnyedebb hangvétel tele popkulturális utalásokkal és a képregényekre hajazó látványvilággal, a főhősök pedig fényesre polírozott, hibátlan csodaemberek helyett egyszerű, hétköznapi halandók, akik a világ megváltása helyett első körben megelégszenek azzal, ha magánéletüket és iskolai teendőiket meg tudják oldani.

A főhőst az első filmszerepében debütáló Iman Vellani alakítja, mellette olyan színészek tűnnek fel, mint Matt Lintz (The Walking Dead) vagy Aramis Knight (Into the Badlands). Alkotói fronton a Négy esküvő és egy temetés 2019-es televíziós remake-jének alkotója, Bisha K. Ali áll a projekt mögött producerként és íróként, míg a hatrészes első szezon rendezői a rövid dokumentumfilmjeiért két Oscar is bezsebelő Sharmeen Obaid-Chinoy, a For All Mankind című sorozatot dirigáló Meera Menon és a Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk mögött álló Adil El Arbi és Bilall Fallah lesznek.

A Ms. Marvelt eredetileg 2021 végén mutatták volna be, a pandémia azonban a teljes premiernaptárat átírta. Így a sorozat még közelebb került a 2023 februárjában a mozikba érkező The Marvelshez, mely a Marvel kapitány folytatása, és a hírek szerint ebben is feltűnik majd a főhős, Kamala Khan.

A Disney+ a hírek szerint még idén nyáron érkezik Magyarországra.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Sivatag

Kísérteties a dolog. Egy közösségben vagyunk, mindenki fiatal, tele tervekkel, életörömmel, szabadságvággyal. A csoportdinamika ugyan itt is működik, vannak nyertesei és vesztesei a baráti és párkapcsolatoknak, de mégis az együvé tartozás élménye a meghatározó.