A tavasz elején érkezik Magyarországra az HBO Max

  • narancs.hu
  • 2022. február 1.

Mikrofilm

A Disney platformjára sem kell sokat várnunk.

A Netflix hazai berobbanása után újabb streamingtörténeti mérföldkő következik: március 8-án érkezik hazánkba a WarnerMedia platformja, az HBO GO-t leváltó HBO Max. Az Amerikában eredetileg 2020. május 27. óta üzemelő szolgáltatóról mi is többször beszámoltunk, a múlt év ugyanis kétségkívül az övék volt: a koronavírus miatt megtépázott mozihelyzetben ők lépték meg először, hogy a legnagyobb filmsikereiket – köztük például a Wonder Woman 1984-et – egyszerre mutatták be a vásznakon és online. A döntésnek persze nem mindenki örült: többek között Christopher Nolan is szót emelt a gyakorlat ellen. A húzás azonban bejött: 2021 végére az HBO MAX az előzetes elvárásokat is túlszárnyalva világszerte 73,8 millió előfizetőt gyűjtött össze.

A platform jelenleg Amerikában és Európában 46 területen érhető el. Most Magyarország is csatlakozik, majd még az év végéig további hat európai országgal, köztük Görögországgal és Törökországgal bővül a lista.

Itthon a MAX leváltja a már meglévő HBO GO előfizetéseket. A GO előfizetési díja 1890 forint volt, míg a MAX új ára havi 2390 forint, ezért azonban jóval több tartalmat kapunk majd.

Ráadásul jelentős akcióval indul az új platform: az aktív és közvetlen HBO GO előfizetéssel rendelkező ügyfelek automatikusan átkerülnek az új felületre, ahol csökkentett, 33 százalékos kedvezményt kapnak, így a havidíjuk induláskor 1590 forint lesz. Azok az új előfizetők, akik március 31. előtt regisztrálnak, szintén ennyiért kapják meg a szolgáltatást. Az éves előfizetés is kedvezménnyel indul, 8 havi díj áráért kaphatjuk meg az egész évet 18 990 forintos áron.

És hogy mindezért milyen tartalom jár? Az HBO MAX felületén lesz elérhető az HBO, a DC, a Cartoon Network, és a Max Originals kínálata – ráadásul végre mi is 45 nappal a hazai mozipremier után nézhetjük meg a Warner Bros. mozifilmjeit a felületen, külön költség nélkül. Csak néhány, közelmúltbeli film a katalógusból: Mátrix: Feltámadások, Dűne, Richard király; sorozatok közül pedig ott van a Peacemaker – Békeharcos, A farkas gyermekei, vagy a Tizenegy állomás. A szolgáltatás okostévén, streaming eszközökön, játékkonzolokon, mobiltelefonokon, táblagépeken és online is elérhető lesz majd.

Nem az HBO MAX az egyetlen, amely itthon is begyújtja a rakétákat, hogy a Netflix nyomába érjen: a hírek szerint hamarosan a Disney+ is fogható lesz itthon. A platform Amerikában már 2019. november 12-én startolt el, 2020 májusában pedig Európába is megérkezett. A tervek szerint már 2021 második felében elérhetővé vált volna nálunk is, ám végül mindezt 2022 nyarára halasztották. A hivatalos honlap mindenesetre már elérhető. Az előfizetési díj Amerikában havi 8 dollár, Európa nagy részében pedig 9 euró. Itthon ehhez képest 3090 forintot kell majd fizetnünk, ebbe azonban már beleépítették a felnőtt tartalmas Start, amely máshol felár ellenében érhető el. A Star az olyan, a Disney tulajdonában álló vállalatok magasabb korhatárbesorolású műsorait tartalmazza, mint például a The Walking Dead vagy az American Horror Story. A Disney+ éves kedvezményes előfizetési díj 30 990 forint lesz.

Mindezért a világ legnagyobb filmstúdiójának tartalmait érhetjük el: a Disneyhez tartozik többek között a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic, vagy épp a Fox stúdió. A Disney Plus amerikai indulásáról ebben a cikkünkben számoltunk be. A platformnak világszerte több mint 118,1 millió előfizetője van.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Címszereplők

  • Kiss Annamária

Az elmúlt évad során a Katona József Színházban is láthattuk Médeia drámáját (Bagossy Júlia rendezésében), de hogy ne menjünk messzire, a Jurányiban is futott a Czukor Balázs által színre vitt változat.

Feladatmegoldás

Az OSA Archívum nem először foglalkozik azzal, hogy a legnagyobb haláltábor hogyan él tovább a magyar történeti tudatban. (Auschwitzba 56 nap alatt 430 ezer vidéki magyar zsidót hurcoltak, és a tábor minden harmadik áldozata magyar volt.)

Ki a mi barátunk?

„Ha a határ kellő sűrűséggel átjárható, az megkönnyíti az emberek életét. Ha viszont nem, akkor ez természetesen nehézségeket okoz az ott élőknek, és elválasztja az embe­reket egymástól. Éppen ezért számunkra stratégiai kérdés az, hogy van-e elég határátkelési pont két ország között” – mondotta Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere kedden, a Veľký Horeš (Nagygéres) és a magyarországi Nagyrozvány közti rövid összekötő út átadó ünnepségén.

Mindent jól csináltunk

„A négy és fél órán át tartó tárgyalás során a fenyegetőző férfi egyetlen alkalommal sem közölte, hogy robbantásra készül” – ezt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója közölte azon a múlt heti sajtótájékoztatón, amelyen a szeptember 20-án történtekről számolt be.

Arcah végnapjai

Alighanem az örmény–azeri konfliktus utolsó felvonásához ­érkeztünk a múlt héten. Azerbajdzsán visszanyerte ellenőrzését Hegyi-Karabah, a területén lévő, örmény többségű, s az 1992–1994-es háború óta magát függetlennek tudó enklávé ­fölött. Lesz-e maradása az itt élő 120 ezer örménynek, hogyan tékozolta el utolsó szövetségesét a térségben Moszkva, és ­maradtak-e jó fiúk a történet végén?

Herszoni történet

A háború alatt Herszon lakosságának java része elmenekült, csak néhány tízezren maradtak és dacoltak a megszállókkal. Olena férje nem sokkal azután halt meg, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a várost.

Nicsak, ki hallgat?

„Ma Magyarországon, ahol az állami beruházások még mindig jelentős mértékűek, ahol kormány által támogatott hitelkonstrukciók működnek, ahol az adórendszer kevéssé stabil, ahol állami cégek hiteleket vesznek fel üzleti bankoktól; nos, egy ilyen gazdaságban elég tág tere van annak, hogy alkuk köttessenek a kormány és a bankok között.”

"Amióta az eszemet tudom, Orbán a miniszterelnök"

  • Dusza Erika

A TASZ a napokban osztotta ki az idei SZABAD-díjakat, a fiatalok kategóriában a jelöltek között volt az ADOM Diákmozgalom is. A szervezet 16 esztendős kommunikációs vezetőjével és borsodi koordinátorával, Merucza Tibor Alexszel a fiatalok közéleti aktivizmusáról, személyes indíttatásról, jövőképről beszélgettünk.

Új szelek

Érezhetően megélénkült a kádermozgás Dunakeszi és Göd térségében, miután nyáron igazságügyi miniszterré nevezték ki Tuzson Bence országgyűlési képviselőt. Dunakeszin bizonytalanná vált a kormánypárti polgármester újraindítása, a város fideszesei pedig közben Gödöt is „felügyelik”.

„Uram, nem csak fólia lesz itt”

Dolgozni jöhet, de munka után menjen vissza a szállására. Vásárolhat a boltban, de eszébe ne jusson körülnézni a falunapon! Akiknek van rá hatalmuk, úgy ­próbálják szabályozni a vendégmunkások életét, hogy ittlétük minél kevesebb ellenérzést váltson ki a ­helyiekből. Mégis akadnak letelepedők.