A tavasz elején érkezik Magyarországra az HBO Max

  • narancs.hu
  • 2022. február 1.

Mikrofilm

A Disney platformjára sem kell sokat várnunk.

A Netflix hazai berobbanása után újabb streamingtörténeti mérföldkő következik: március 8-án érkezik hazánkba a WarnerMedia platformja, az HBO GO-t leváltó HBO Max. Az Amerikában eredetileg 2020. május 27. óta üzemelő szolgáltatóról mi is többször beszámoltunk, a múlt év ugyanis kétségkívül az övék volt: a koronavírus miatt megtépázott mozihelyzetben ők lépték meg először, hogy a legnagyobb filmsikereiket – köztük például a Wonder Woman 1984-et – egyszerre mutatták be a vásznakon és online. A döntésnek persze nem mindenki örült: többek között Christopher Nolan is szót emelt a gyakorlat ellen. A húzás azonban bejött: 2021 végére az HBO MAX az előzetes elvárásokat is túlszárnyalva világszerte 73,8 millió előfizetőt gyűjtött össze.

A platform jelenleg Amerikában és Európában 46 területen érhető el. Most Magyarország is csatlakozik, majd még az év végéig további hat európai országgal, köztük Görögországgal és Törökországgal bővül a lista.

Itthon a MAX leváltja a már meglévő HBO GO előfizetéseket. A GO előfizetési díja 1890 forint volt, míg a MAX új ára havi 2390 forint, ezért azonban jóval több tartalmat kapunk majd.

Ráadásul jelentős akcióval indul az új platform: az aktív és közvetlen HBO GO előfizetéssel rendelkező ügyfelek automatikusan átkerülnek az új felületre, ahol csökkentett, 33 százalékos kedvezményt kapnak, így a havidíjuk induláskor 1590 forint lesz. Azok az új előfizetők, akik március 31. előtt regisztrálnak, szintén ennyiért kapják meg a szolgáltatást. Az éves előfizetés is kedvezménnyel indul, 8 havi díj áráért kaphatjuk meg az egész évet 18 990 forintos áron.

És hogy mindezért milyen tartalom jár? Az HBO MAX felületén lesz elérhető az HBO, a DC, a Cartoon Network, és a Max Originals kínálata – ráadásul végre mi is 45 nappal a hazai mozipremier után nézhetjük meg a Warner Bros. mozifilmjeit a felületen, külön költség nélkül. Csak néhány, közelmúltbeli film a katalógusból: Mátrix: Feltámadások, Dűne, Richard király; sorozatok közül pedig ott van a Peacemaker – Békeharcos, A farkas gyermekei, vagy a Tizenegy állomás. A szolgáltatás okostévén, streaming eszközökön, játékkonzolokon, mobiltelefonokon, táblagépeken és online is elérhető lesz majd.

Nem az HBO MAX az egyetlen, amely itthon is begyújtja a rakétákat, hogy a Netflix nyomába érjen: a hírek szerint hamarosan a Disney+ is fogható lesz itthon. A platform Amerikában már 2019. november 12-én startolt el, 2020 májusában pedig Európába is megérkezett. A tervek szerint már 2021 második felében elérhetővé vált volna nálunk is, ám végül mindezt 2022 nyarára halasztották. A hivatalos honlap mindenesetre már elérhető. Az előfizetési díj Amerikában havi 8 dollár, Európa nagy részében pedig 9 euró. Itthon ehhez képest 3090 forintot kell majd fizetnünk, ebbe azonban már beleépítették a felnőtt tartalmas Start, amely máshol felár ellenében érhető el. A Star az olyan, a Disney tulajdonában álló vállalatok magasabb korhatárbesorolású műsorait tartalmazza, mint például a The Walking Dead vagy az American Horror Story. A Disney+ éves kedvezményes előfizetési díj 30 990 forint lesz.

Mindezért a világ legnagyobb filmstúdiójának tartalmait érhetjük el: a Disneyhez tartozik többek között a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic, vagy épp a Fox stúdió. A Disney Plus amerikai indulásáról ebben a cikkünkben számoltunk be. A platformnak világszerte több mint 118,1 millió előfizetője van.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk