Az űrbe megy a botrányos komikus

  • narancs.hu
  • 2022. március 18.

Mikrofilm

Pete Davidson csillagközi kalandjait feldolgozhatja saját, önéletrajzi ihletésű tévésorozatában is.

Amerika új komikus sztárját csak a farkáról ismerik – írtuk két éve a Pete Davidsonról szóló portrénkban, amikor a bulvárhírek és a Saturday Night Live című szkeccsshow után a mozikat is meghódította Staten Island királya című vígjátékával. A komikus azóta csak epizódszerepekben tűnt fel néhány filmben és sorozatban; hiába lengette be többször is kilépését, továbbra is rendszeresen szerepel Amerika legnépszerűbb szkeccsműsorában. Mindezek mellett azonban főleg bulvárbotrányaival tesz arról, hogy ne merüljön feledésbe. Olyan sztárok után, mint Ariana Grande vagy Kate Beckinsale, ezúttal a nagybetűs celeb tankönyvi példájával, Kim Kardashiannal jött össze. A valóságshow-jairól is ismert Kardashian-klán legismertebb tagja tavaly februárban nyújtotta be a válókeresetet. Egykori párja, Kanye West rapper azonban a mai napig nem emésztette meg a szakítást, gyakorlatilag naponta intéz kirohanásokat a Twitteren és az Instagramon exe és annak jelenlegi barátja ellen. Pár napja Davidson üzenetben kérte Westet, hogy fejezze be a Twitter-háborút, majd mikor a rapper megkérdezte tőle, hol van most, Davidson egy hálószobai szelfit küldött azzal a megjegyzéssel, hogy "épp az ágyban a feleségeddel". (Kritikánk a Kanye West-jelenséget, valamint a rapper felemelkedését és bukását bemutató Jeen-yuhs – Kanye-trilógia című dokumentumfilmről ezen a linken olvasható.)

A Staten Island királya főszereplője nemcsak Kanye idegesítésén dolgozott az elmúlt hónapokban: sikerült helyet szereznie az Amazon-vezér, a világ egyik leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos Blue Origin nevű űrhajóján. Ez lesz az űrhajó negyedik útja, amelyen embereket is a világűrbe szállít: legutóbb a Star Trekből ismert William Shatner és a Good Morning America című reggeli műsor egyik házigazdája, Michael Strahan utazott a fedélzetén tavaly októberben. Shatner ezzel a legidősebb emberré vált, aki az űrben járt. A hírek szerint Davidson egy januári vacsorapartin került közelebb Bezoshoz, így sikerült bejutni az utazók közé. Az űrhajó március 23-án indul a texasi Van Hornból.

Az űrturistálkodás valószínűleg remek alapanyagot szolgáltat majd Davidsonnak, aki hamarosan a Saturday Night Live alkotója, Lorne Michaels segítségével Bupkis címmel forgat önéletrajzi ihletésű vígjátéksorozatot. Az ígéretek szerint a show hasonló lesz Larry David Félig üres című nagysikerű komédiájához, Davidson pedig a főszerep mellett íróként is részt vesz az elkészítésében. A Staten Island királyát ehhez hasonló módon a komikus élete inspirálta.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk