James Bond a múlté, jönnek a 355-ös ügynökök

  • narancs.hu
  • 2021. december 10.

Mikrofilm

Egy januárban érkező filmben női ügynökcsapat menti majd meg a világot a harmadik világháborútól. 

A 007-es ügynök épp nemrég köszönt el egy időre, öt film után pedig Jason Bourne is lepihent kicsit – az utóbbit szállító Universal stúdió azonban nem hagyja, hogy elfeledkezzünk a kémfilmekről.

Legújabb mozijuk a manapság divatos trendek szerint egy csapat női akcióhőst vonultat fel: az amerikai forradalom első női kémjét 355-ös ügynöknek hívták, róla kapta a nevét az az elit osztag, amelyet Simon Kinberg filmje bemutat.

A történet szerint egy szigorúan titkos fegyver zsoldosok kezébe kerül, ezért a CIA különleges ügynöke, Mace Brown egy profi kémekből álló csapatot szervez maga köré, hogy szembeszálljon az ellenséggel. Akad köztük egy német ügynök, egy számítógépes guru az MI6-tól és egy pszichológus a kolumbiai hírszerzéstől is. A Párizstól Marokkón át Sanghajig tartó üldözés során egy rejtélyes ázsiai nő is felbukkan, mindezt ráadásul akciók, robbanások és lövöldözések közepette.

A rendezőt korábban inkább producerként (Mentőexpedíció, Logan – Farkas), vagy íróként (Mr. és Mrs. Smith, X-Men: Apokalipszis) ismertük, ez lesz a második nagyjátékfilmje a 2019-es X-Men: Sötét Főnix után.

Igazi nagyágyókból álló csapatot hozott össze: a főszerepekben az Oscar-díjas Lupita Nyong’o és Penélope Cruz mellett az Oscar-jelölt Jessica Chastain látható, nem beszélve olyan sztárokról, mint Diane Kruger, Sebastian Stan vagy Edgar Ramírez. Szintén feltűnik a filmben Kína egyik legismertebb és legjobban kereső színésznője, Fan Bingbing, aki 2018-ban hónapokra eltűnt a világ elől, miután feltehetően a kínai kormány lecsapott rá adóelkerülés vádjával.

Miután Daniel Craig James Bondként szögre akasztotta gúnyáját, az egész világ azt találgatja, ki lesz az új szuperügynök – sokan úgy gondolták, eljött az ideje egy női 007-esnek is. Maga Craig nem értett ezzel egyet, szerinte Hollywoodnak inkább hasonlóan ikonikus női hősöket kellene alkotniuk. Ezzel tesz most próbát a 355 – ne legyenek kétségeink, ha a film sikeres lesz, jó pár női szuperkémet láthatunk majd még a vásznon.

A 355 2022. január 13-án érkezik a hazai mozikba. Forgalmazza a Freeman Film.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk