Ön megnézne egy olyan David Bowie-ról szóló filmet, amiben nem lehet hallani a dalait?

  • B.P.M.
  • 2019. február 3.

Mikrofilm

A pár éve elhunyt zenész fia leszögezte, apja zenéit nem lehet felhasználni.

Film készül David Bowie első, 1971-es amerikai turnéjáról Stardust néven, ami láthatólag a nemrég elhunyt zenész fiát nem töltötte el végtelen örömmel. Duncan Jones a Twitteren közölte, hogy az alkotók nem használhatják az apja zenéit - írta meg az ign.hu.

„Teljesen biztos, hogy senki nem kapta meg a zenék jogait semmilyen életrajzi filmhez. Tudnék róla. Nem mondom, hogy nem készül el a film. Őszintén szólva nem tudhatom. Csak annyit mondok, hogy ennek a filmnek a készítői nem kapták meg apám zenéjének jogait, és nem is tudom elképzelni, hogy ez változna. Ha egy olyan életrajzi filmet akartok látni, amelyben nincs benne a zenéje, az csak a közönségen múlik” - fogalmazot Duncan.

Duncan Jones on Twitter

@MarkClarkMov Im not saying this movie is not happening. I honestly wouldn't know. Im saying that as it stands, this movie won't have any of dads music in it, & I can't imagine that changing. If you want to see a biopic without his music or the families blessing, thats up to the audience.

Az alkotók közleményben reagáltak a kijelentésre: elmondásuk szerint a készülő produkció nem egy zenés életrajzi film, hanem Bowie egyik fordulópontját dolgozza fel, tehát nem támaszkodik a zenéjére: „Ezt a filmet úgy írtuk meg, hogy egy eredettörténet legyen, a Ziggy Stardust karakter megalkotásának kezdeteiről szól, és a művész karaktertanulmányára fókuszál. Tehát nem egy zenés életrajzi filmről van szó.

A filmet júniusban kezdik forgatni, de hogy mikor jelenik meg, azt még nem lehet tudni. David Bowie 2016-ban, két nappal a 69. születésnapja és legutolsó lemeze kiadása után hunyt el:

A tökéletes befejezés

Két nappal 69. születésnapja és legújabb lemeze megjelenése után, január 10-én, hajnalban elhunyt David Bowie. Lehet, hogy most sokan emlegetik a végzetet, hogy milyen is a sors, ám a majdnem posztumusz lemez, az immár „sokatmondó" Blackstar azt sejteti, hogy ez így, együtt: időzítve volt. „Hihetetlen nagy élményt okozott számomra a teljesítménye, hogy ilyen állapotban (...)

Figyelmébe ajánljuk