Online is nézhetők a BIDF filmjei

  • narancs.hu
  • 2023. február 6.

Mikrofilm

Február 12-ig tekinthetők meg a neten a filmfesztiválon vetített alkotások.

Megsemmisítő filmek igazságról, demokráciavágyról, Kínától a Fülöp-Szigetekig, a putyini propagandagépezet pusztításától az ukrán nép hétköznapjain át a nőket verő belarusz rendőrökig. Lapunk is beszámolt korábban a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválról (BIDF), amely január végén telt házas mozik előtt folyt az ország tíz városában. A szervezők a szomszédunkban dúló háború, az energia- és gazdasági válság árnyékában a következő mottót választották az eseményhez: Tiszteld az életet! Ne ölj! Ne vedd el mások életét és lelkét, múltját és jelenét, szabadságát és örömét, alkotását és hitét, ne pusztítsd el a környezeted!

A BIDF filmjei most február 12-éig online láthatók; a szemlén vetített alkotások közül 38 tekinthető meg a neten, ezen a linken. A BIDF online folytatásának technikai és egyéb feltételeiről itt található részletes információ.

A fesztivál díjazott filmjei és a dokumentumfilmek előzetesei a BIDF Facebook-oldaláról is elérhetők.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk