Kevin Costner belefáradt a cowboykodásba

  • narancs.hu
  • 2023. február 7.

Mikrofilm

Matthew McConaughey válthatja a sikersorozatban.

Manapság ritkán fordul elő, hogy egy sorozat sikere csúcsán köszön le – hacsak nem ez az alkotók előre meghatározott szándéka, ahogy például a Breaking Bad esetében történt. A Yellowstone azonban más tészta: indulása óta olyan elképesztő nézettségeket hoz, ami még a tartalom- és streamingbőség előtti időkre volt jellemző. Úgy néz ki, a szakma is kezdi elismerni, hiszen tavaly jelölést kapott a Színészek Céhétől (SAG) a Legjobb dráma kategóriában; ráadásul már két spinoffot is szült (1883 és 1923), melyek ugyancsak nagy sikert arattak. Hogy pontosan mi is a sorozat sikerének a titka, és miként vegyíti a westernt a szappanoperákkal, ebben a cikkünkben foglaltuk össze. Interjúztunk a show magyar származású operatőr-rendezőjével, Christina Alexandra Vorossel is, ezt ide kattintva olvashatják.

A Yellowstone jelenleg épp az ötödik évadát tapossa, a fentiek ellenére azonban könnyen lehet, hogy ez lesz a hattyúdala is. A hírek szerint ugyanis a főszereplőt, John Duttont alakító Kevin Costnernek problémái vannak a produkció forgatásával: a színész az előző évadokon jellemzően 65 napot dolgozott, amit sokalt, ezért az ötödik felvonásra azt szerette volna, hogy csökkentsék a forgatási napjait 50-re. A mostani évad második részén már csak egy hetet szeretett volna dolgozni; mindez feszültséget szült közte, Taylor Sheridan showrunner és a többi szereplő között. Épp ezért a Paramount elutasította Costner kérését és inkább úgy döntöttek, jelenlegi formában befejezik a sorozatot, és más irányban folytatják.

Egyelőre nem tudni, mindez mit jelent: egy1883-hoz vagy1923-hoz hasonló spinoffot, esetleg egyszerűen egy Costner nélküli folytatást. Utóbbi esetében szintén kérdés, az eredeti szereplőgárdából ki térne vissza. Máris felmerült azonban egy név, aki pótolhatná a főszereplőt:

a pletykák szerint Matthew McConaughey lenne a főhős a Yellowstone következő fejezeteiben.

A csatorna egyelőre nem kommentálta a híreket, de azt elismerték, azon dolgoznak Sheridannel, hogy tovább bővítsék a Yellowstone-univerzumot: az 1923 című, Harrison Ford és Helen Mirren főszereplésével készült előzménysorozatnak már be is rendelték a folytatását. Sheridan ezen túl is elfoglalt alkotónak számít, hozzá köthető a szintén Paramounton futó Mayor of Kingstown című krimi Jeremy Rennerrel; a Tulsa King című Sylvester Stallone-gengsztershow; hamarosan pedig érkezik a Lioness című sorozata Nicole Kidmannel a főszerepben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk