Öt év után folytatódhat a Briliáns elmék

  • narancs.hu
  • 2024. július 23.

Mikrofilm

Új helyszínen, új szereplőkkel folytatódik a sorozat.

Egy négy éve elkaszált sorozat épp nézettségi rekordokat döntöget – írtuk épp egy éve a Briliáns elmék kapcsán, amely minden új sorozatot lepipálva, holtából feltámadva vált minden idők egyik legnézettebb szériájává. A sorozat egy Mike Ross nevű fickóról szól, aki a főiskolát otthagyva egy rosszul elsült drogügylet után Harvey Specter, New York egyik legmenőbb ügyvédjének oldalán találja magát. A Briliáns elmék 2011-19 között kilenc évadot is megélt, így már a maga idejében is sikeresnek számított, másodvirágzása azonban csak mostanában következett be, amikor a Netflixre és a Peacock nevű amerikai streamingplatformra is felkerült. Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a nézők a futószalagon érkező újdonságok helyett legszívesebben még mindig a régi, jól ismert sorozataikat szeretik darálni, a Briliáns elmék sikere viszont mindenkit meglepett: a Nielsen 2020 óta méri a streamingek nézettségét is, azóta egyetlen műsor sem volt képes olyan rekordokat döntögetni, mint ez.

Nézők milliói például egyetlen hét alatt annyi percnyit néztek belőle, amely közel 4500 évnek felelne meg

Ilyen siker hatására nem csoda, ha azonnal elkezdődtek a találgatások, mikor támaszthatják fel a sorozatot. Ez hivatalosan most érkezett el: az amerikai NBC Suits: L.A. névvel rendelt meg egy új évadot. Nem olyan, hagyományos folytatásról van azonban szó, mint amit a Monk vagy a Dexter kapott, de nem is a manapság divatos rebootról (amikor új szereplőkkel vagy koncepcióval újramesélik a történetet): az L.A.-vel (azaz Los Angelessel) a Briliáns elmék egyfajta új fejezetet kapott, mely új helyszínen játszódik és új szereplőket mutat be. A bűnügyi sorozatok terén mindez nem ismeretlen: a CSI: A helyszínelőknek például van Miamira, Las Vegasra és New Yorkra szabott változata is, ahogy az NCIS is kapott már Los Angeles-i és New Orleans-i "leágazást".

Az új helyszín mellett új főhőst is köszönthetünk: ő Stephen Amell kanadai színész, akit legtöbben A zöld íjász főhőseként ismerhettek meg. Egy Ted Black nevű volt New York-i szövetségi ügyészt alakít, aki úgy váltott profilt, hogy immár Los Angelesben képviseli a legtehetősebb és legbefolyásosabb ügyfeleket. Amikor azonban cége krízisbe kerül, a túléléshez olyan szerepbe kényszerül, amely egész karrierjében távol állt tőle. A műsort az eredetiért is felelős Aaron Korsh készíti majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.