Pulitzer-díjas író készíti az új Star Trek sorozatot, de szerencsére a legendás főszereplő is visszatér!

  • Szabó Ádám
  • 2019. június 29.

Mikrofilm

„A Star Trek 10 éves korom óta fontos része annak, ahogy a világról és magamról gondolkodom.”

Star Trek: Picard címen érkezik a Star Trek legújabb sorozataa CBS All Access nevű platformjára, élére pedig Michael Chabon írót nevezték ki – számolt be róla a Variety

 

Chabon 2001-ben kapott Pulitzer-díjat

 

a The Amazing Adventures of Kavalier & Clay című regényéért; nevéhez kötődnek még a Wonder Boys és a Moonglow című könyvek is. Magyarul a Jiddis rendőrök szövetsége és a Ragyog a hold jelentek meg tőle.

A Picard érkezését múlt évben jelentették be, Chabon azótat agja volt a show kreatív csapatának. Nem áll tőle távol a filmezés: felhasználták írását és ötleteit a Pókember 2 forgatókönyvéhez, valamint ő írta a minden idők egyik legnagyobb bukásának számító John Carter szkriptjét is; 1995-ös könyvéből pedig Wonder boys – Pokoli hétvége címmel készült film Michael Douglas főszereplésével. A StarTrek: Short Treks című rövidfilmes sorozat egyik része szintén a nevéhez fűződik.

„A Start Trek 10 éves korom óta fontos része annak, ahogy a világról, a jövőről, az emberi természetről, a történetmesélésről és magamról gondolkodom” – vallotta az író a sorozat iránti szerelméről. A Picard elsősorban a címbeli kapitányra fog koncentrálni,

 

akit hét évad és négy mozifilm után ismét Sir Patrick Stewart alakít majd.


A CBS célja a show-val, hogy tovább bővítse StarTrek-univerzumát: a Star Trek: Discovery második évadja áprilisban fejeződött be és már készítik is a folytatást, ráadásul egy spin-off is tervben van, amely a Michelle Yeoh megformálta alakról szól majd; de jön egy animációs komédia is Star Trek: Lower Decks címmel és a Nickelodeonra is érkezik majd egy hasonló műsor.