Reisz Gábor és Johnny Depp új filmje is Miskolcon debütál

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 14.

Mikrofilm

Izgalmas programmal készül az idei Cinefest.

A Cinefest versenyprogramja után a miskolci filmfesztivál Kitekintő programja is elérhetővé vált, és ezek alapján érdemes beírni pár dolgot a naptárba: többek közt Cannes nyitófilmje és az Arany Pálma-díjasa is itt debütál Magyarországon. 

Nyitófilmként Cannes-ből a Jeanne Du Barry – A szerető című film érkezik, ami Johnny Depp hosszú hallgatás utáni visszatérése is, ráadásul emberemlékezet óta az első európai filmje a színésznek. Maga a film egy mukásosztálybeli nő kitörési próbálkozásáról szól, Depp XV. Lajost alakítja benne.

Zárásként is érdekességet kapunk, ugyanis az Arany Pálmát elnyert Egy zuhanás anatómiája kerül vászonra, ami egy lélektani krimi Sandra Hüller főszereplésével családi tragédiáról, összeomlásról és egy izgalmas bűnügyről.

De van magyar érdekeltség is, ugyanis Reisz Gábor a mára klasszikussá érett VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című debütálása után visszatér Miskolcra a szlovák támogatással készült Magyarázat mindenre című filmmel. A film világpremierje a Cinefesttel párhuzamosan zajló Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz.

A fesztivál azt is közölte, partnerségre léptek a Hongkongi Nemzetközi Filmfesztivállal, így látható lesz hat hongkongi film is (Őrült világ, Az utca napos oldala, Csak a holttestemen keresztül, Ki nem hunyó fények, Rossz lelkiismeret és Fényes nappal), illetve fókuszba állítják a dél-koreai filmeket is.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk