Barbie: 500 ezer néző, egymilliárdos bevétel Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 14.

Mikrofilm

Az Oppenheimer sem maradt le sokkal ettől a számtól nálunk.

A Filmforgalmazók Egyesülete összesítése alapján továbbra sem lankad a mozizási kedv Magyarországon, ha a Barbie-ról vagy az Oppenheimerről van szó: a Barbie magyarországi bevétele hétvégén átlépte az egymilliárd forintot, ami nagyjából 530 ezer nézőt jelent, az Oppenheimer pedig 869 milliónál és 422 ezer nézőnél tart. 

Július 20. óta egyetlen bemutatónak sem sikerült a két filmhez akár csak hasonló számokat sem elérnie, de az is sokatmondó adat, hogy a hét egyik nagy bevételt remélő bemutatójára, a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz nagyot megy című alkotásra 6500-nál is kevesebben voltak kíváncsiak. 

Világszinten a Barbie már csaknem 1,2 milliárd dolláros bevételnél tart, az Oppenheimer pedig 650 millió dollárnál. Ez a kevéssé ízléses Barbenheimer névre keresztelt filmes időszakban egyértelmű Barbie-győzelmet mutat, de érdemes kiemelni, hogy a Robert Oppenheimerről és az atombomba feltalálásáról szóló film is rég látott mennyiségű embert vitt be a mozikba.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk