Vasárnapig öt filmet tesz ingyenesen elérhetővé a FILMIO

  • narancs.hu
  • 2022. október 20.

Mikrofilm

Így tisztelegve a forradalom emléke előtt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából öt kitűnő filmet tesz szabadon hozzáférhetővé csütörtöktől vasárnap estig a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming platformja, a FILMIO – olvasható az NFI honlapján.

A Szerelmesfilm (1970, Szabó István), a Szerencsés Dániel (1983, Sándor Pál), a Szamárköhögés (1986, Gárdos Péter), a Napló Apámnak, Anyámnak (1990, Mészáros Márta) a forradalom, illetve a leverését követő időszak személyes történeteit és tragédiáit feltáró, emlékezetes alkotások, míg az A berni követ (2014, Szász Attila) című thriller egy 1958-ban megtörtént eseményt dolgoz fel.

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: napjaink elvárásaihoz igazodva, kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül, jelenleg pedig mintegy 500 magyar film közül válogathat a közönség a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, amely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

(Címlapképünkön: Törőcsik Mari, Hernádi Judit és Garas Dezső a Szamárköhögés című filmben)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk