Elhunyt Bacsó Béla esztéta

  • narancs.hu
  • 2024. március 16.

Nekrológ

Az ELTE volt tanszékvezetője 71 évet élt.

71 éves korában elhunyt Bacsó Béla esztéta, egyetemi tanár, az ELTE Esztétika Tanszékének korábbi vezetője.

A hírt Janisch Attila közölte Facebookon. „A jellem, a műveltség és a tudás bevehetetlen és megtörhetetlen hegymagasa volt Bacsó Béla. Az emberi minőség egy minőség nélküli korban” – írta a rendező. „Drága Tanár Úr, soha nem feledjük!” – írja a Széchényi-díjas esztétáról az Esztétika Tanszék a közösségi oldalán. Egykori tanítványai gyászolják.

Bacsó Béla 1952-ben született, foglalkozott filozófiával, esztétikával, hermeneutikával és fenomenológiával. Több mint száz tanulmány, cikk és kritika jelent meg a neve alatt, szerkesztette az Athenaeum folyóiratot, fordított Heideggert és más szövegeket is. 1997-tól 2016-ig vezette az Esztétika Tanszéket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk