Elhunyt Krémer Balázs szociológus

  • narancs.hu
  • 2024. július 21.

Nekrológ

67 évet élt.

67 éves korában elhunyt Krémer Balázs szociológus, szociálpolitikus. A hírt a felesége tudatta a Facebookon, aki azt írta, Krémer Balázs egy betegség következtében, váratlanul halt meg.

Krémer Balázs a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék egyetemi docense és a Szociális Szakmai Szövetség elnöke volt – írja a 444. A Társadalomtudományi Kutatóközpont honlapján talált életrajza szerint számos külföldi egyetemen volt vendégoktató. 2002-ben az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumban részt vett az uniós csatlakozás előkészítésében, és Magyarország állandó képviselője is volt egy uniós munkacsoporban.

2003-tól az Esély című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja volt.

Főbb kutatási területei a hátrányos helyzetű csoportok, romák, fogyatékkal élők, foglalkoztatáspolitika, munkanélküliség, EU strukturális alapok, civil szervezetek, harmadik szektor, szocioökonómiai rendszerek, szociális gazdaság voltak.

Lapunk 2003-ban készített vele interjút, Magyarország demográfiai helyzetéről beszélgettünk akkor vele:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk