Álom az államban

publikálva
1997/20. (05. 15.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem aktuális a többpártrendszer - mondta szegény Grósz Károly a tévében. Nem időszerű a frakcióegyesülés - mondta szegény Giczy György a rádióban, és bár az ilyesmi inkább helyhez, mint időhöz kötött kijelentés, félő, az idő most Giczyt igazolja. Pedig be szép is lenne, tiszta Európa: egy igazi jobbközép frakció, tele igazi kereszténnyel, demokratával és unióval, a nevük is Keresztény Demokrata Unió lenne, Isépy lenne a frakcióvezetője, és extra bonusként ez a két párt alkotná együtt a legnagyobb frakciót; lenne sok közös ülés.

Nem aktuális a többpártrendszer - mondta szegény Grósz Károly a tévében. Nem időszerű a frakcióegyesülés - mondta szegény Giczy György a rádióban, és bár az ilyesmi inkább helyhez, mint időhöz kötött kijelentés, félő, az idő most Giczyt igazolja. Pedig be szép is lenne, tiszta Európa: egy igazi jobbközép frakció, tele igazi kereszténnyel, demokratával és unióval, a nevük is Keresztény Demokrata Unió lenne, Isépy lenne a frakcióvezetője, és extra bonusként ez a két párt alkotná együtt a legnagyobb frakciót; lenne sok közös ülés.Álmodik a Bem tér.

Lezsák Sándornak nincs nagy mázlija ebben az országban: biciklitúráját kihagyták a Híradóból, Hornt rajta kívül nem akarta megbuktatni senki, és most még fuzionálni se hagyják nyugodtan. Ráadásul pont azok, akiken segíteni akart; elvégre átvitte volna ő a keresztény nénit a zebrán, bármennyire is tiltakozott volna, hogy hagyják békibe, ő az utcának ezen az oldalán akarja kicsinálni a másik keresztény nénit. Ha viszont a KDNP továbbra is leginkább távol-keleti harcművészeti betétekre emlékeztető pártélettel akarja megédesíteni hétköznapjait, akkor ugrott a magyar CDU, amit eredetileg nem is az MDF, hanem az MDNP helyezett kilátásba, a Fidesz-MDF-KDNP/Emberarcú Szárny-tengelyen. Nyista, a magyar CDU lapzártakor senkinek nem érdeke, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Lezsák-levél után mindkét KDNP-szárny a másikat vádolta cselszövéssel, ami ott igen súlyos dolognak számít, amióta a Híradó a nevük alá nem ír posztot, csak annyit, hogy KDNP, mert ki tudja, ki ott a legitim.

Giczy nem akar CDU-t, mert frakció nélküli pártelnök lenne, Isépy meg azért, mert még esélyt lát a párt megszerzésére. Hogy Torgyán miért nem akarja, az evidens, a Fidesz pedig maga akar az lenni, a magyar CDU, bár a német CDU nem mond olyanokat, hogy tudatos nemzetrontás, meg ´56 utáni megtorlások közös szellemisége. Mindegy. Nem jött össze. Isépy a héten a Távol-Keleten tárgyal, Füzessy megint nyilatkozni fog, Lezsák pedig háromszor körbebicajozza a Bem teret, ez állítólag valami ősi sumér átokűző.

publikálva
1997/20. (05. 15.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk