Ébredések

publikálva
2000/33. (08. 10.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Visszatérni készül az elbitangolt nyáj: a múlt héten megtudhattuk, hogy az MDF elnök asszonya szívesen tárgyalna szeptemberben a Fidesz elnökével a választási együttműködés hogyanjáról. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy a Békejobb munkacímen futó Nagy-MDF-reinkarnáció kedden, lapzártánk után dönti (döntötte) el, mi a bánatot kezdjen magával. A mozgalom "futottak még" kategóriába tartozó tagjai (MDNP, Vállalkozók Pártja, Kisgazda Szövetség, valamint "a kereszténydemokrata értékeket személyében képviselő Semjén Zsolt") uniót sürgetnek, a bűvös 5 százalékos bejutási határ közelében mozgó demokrata fórum (a kicsik között a legnagyobb) jó néhány tagja azonban attól tart, hogy a szorosabb kötelék maga után vonná Kövér László haragját. A Fidesz első embere soha nem titkolta: ha a Békejobb nem kerül a parlamentbe - amire most nagyobb az esély, mint az ellenkezőjére -, s ily módon jobbos szavazatok tízezreit pocsékolja el, a koalíció nagy valószínűséggel bukik; így szórakozzanak Dávid Ibolyáék, figyelmeztetett Kövér.

n Visszatérni készül az elbitangolt nyáj: a múlt héten megtudhattuk, hogy az MDF elnök asszonya szívesen tárgyalna szeptemberben a Fidesz elnökével a választási együttműködés hogyanjáról. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy a Békejobb munkacímen futó Nagy-MDF-reinkarnáció kedden, lapzártánk után dönti (döntötte) el, mi a bánatot kezdjen magával. A mozgalom "futottak még" kategóriába tartozó tagjai (MDNP, Vállalkozók Pártja, Kisgazda Szövetség, valamint "a kereszténydemokrata értékeket személyében képviselő Semjén Zsolt") uniót sürgetnek, a bűvös 5 százalékos bejutási határ közelében mozgó demokrata fórum (a kicsik között a legnagyobb) jó néhány tagja azonban attól tart, hogy a szorosabb kötelék maga után vonná Kövér László haragját. A Fidesz első embere soha nem titkolta: ha a Békejobb nem kerül a parlamentbe - amire most nagyobb az esély, mint az ellenkezőjére -, s ily módon jobbos szavazatok tízezreit pocsékolja el, a koalíció nagy valószínűséggel bukik; így szórakozzanak Dávid Ibolyáék, figyelmeztetett Kövér.

És lőn. A jelek szerint ma már nemigen fontos a Békejobb indulásakor hangoztatott nagy ívű stratégia (megtartani az erőszakos Fidesz-kormányzástól megriadt jobboldali híveket), a Nagy Testvérről mondott karcos kritikákat is felváltotta a jól érzékelhető beijedés. A Fidesz tárgyalásokat kezdett 2002-ről a kisgazdákkal, de lehet, hogy csupán úgy tesznek, mintha tárgyalnának, de mindegy is; az MDF ennyiből is értett. A mérsékeltnek nevezett jobboldalon, jelentsen bármit is ez, a Fideszen túl nincs élet. Nincs biztosra vehető képviselői mandátum, nincs újabb négy év. A nyilvánosság előtt persze lesz továbbra is kicsi különcködés, miegymás, de az MDF-ben alighanem egyre többen kezdik átérezni, mit jelent az, hogy "megélhetési politika".

Ilyen egyszerű dolog ez. És ennek a megértéséhez elég volt fél év is.

publikálva
2000/33. (08. 10.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk