A balkáni kobra

  • 2013. december 5.

Snoblesse

Dévaj szlávok nagy szájjal, kis puskacsővel.
false

Aki emlékszik még a nyolcvanas évekre és volt bérlete a fénykorát élő Katonába, annak elég annyit mondani, hogy Galócza – és már peregnek is Ivan Kušan darabjának legjobb pillanatai Végvári Tamással, Ujlaki Dénessel, Básti Julival, Gáspár Sándorral, Szirtes Ágival, Szacsvay Lászlóval, Hollósi Frigyessel, Balkay Gézával és Dörner Györggyel. Hatalmas szériát élt meg a vaksi balkáni zsiványról, Jovo Sztanyiszavljevics Galóczáról szóló, sírva vigadós tragikomédia. Hogy mennyit komorodott Ivan Kušan drámaírói világa, majd most kiderül, hiszen ismét egy Kušan-darab került a honi színházi kínálatba. Szabó Győző már hetek óta pózol mint Stallone balkáni változata A balkáni kobra plakátjain – mellette Szombathy Gyula, Schell Judit, Pindroch Csaba, Csányi Sándor, Fodor Annamária, Szabó Győző és Hunyadkürthy István tűnik fel a belgrádi forradalom idején játszódó balkáni komédiában. Előadások: december 14., 19.00, december 15., 15.00.




Figyelmébe ajánljuk

A halál sava-borsa

Az űrből jött szörnyek műfajában máig verhetetlenek a banánfejű xenomorfok: savas vérükkel, páratlan ellenálló képességükkel, vérszomjukkal egyszerre keltenek rémületet és csodálatot.

Lépések a vonalon

  • - turcsányi -

A labdarúgásban, segítse immár a legkorszerűbb űrtechnika, ritkák az egyértelmű dolgok, kivált abban a tekintetben, hogy ki a jobb.

Kicsi a világ

  • Kiss Annamária

A játszók melegítenek az öltöző és tornaterem kombinációjából kialakított díszletben. Térdhajlításokat végeznek, szökdécselnek, aztán beállnak a starthoz, eldördül a pisztoly, kezdődik az előadás.

Fájjon Bicskéig

A magyar állam egyre mélyülő diszfunkcionalitása, az 1990 óta nem tapasztalt nemzetközi térvesztés idején Orbán Viktor a hétvégi fideszes dzsemborin azt találta mondani, hogy már nem elég gyurcsányozni, hanem a szakpolitikai vitákat is meg kell nyerni.