Lou Reed-emlékest

  • 2013. december 5.

Snoblesse

Másik János, Legát Tibor és a Sweet Jane, Peter Ogi és Kamondy Imre emlékeznek.
false

„És akkor most jöhetne, hogy 2013. október 27-én, hetvenegy éves korában elhunyt..., de ezt nyilván mindenki hallotta már. Igaz, Lou is többször nekifutott... Először tizenhét éves korában, a Long Island-i pszichiátrián, ahol a szülei nyomására elektrosokk-terápiával próbálták »kikezelni« depressziós és homoszexuális hajlamaiból. »Örökre kikészítettek« – írta az egyik versében később, és ez aligha költői túlzás. Más kérdés, hogy könnyen lehet: akkor és így »belehalva« született meg az »igazi«: az állandó rémálmoktól és paranoiától gyötrődő, elárult és kitaszított, »nyomorúságos« Lou Reed.” Márton László kezdte így a nekrológját a Narancs oldalain (a teljes szöveg itt), s az emlékezés lesz a főtémája a Gödör Klub mai Lou Reed-estjének is.

Figyelmébe ajánljuk

A halál sava-borsa

Az űrből jött szörnyek műfajában máig verhetetlenek a banánfejű xenomorfok: savas vérükkel, páratlan ellenálló képességükkel, vérszomjukkal egyszerre keltenek rémületet és csodálatot.

Lépések a vonalon

  • - turcsányi -

A labdarúgásban, segítse immár a legkorszerűbb űrtechnika, ritkák az egyértelmű dolgok, kivált abban a tekintetben, hogy ki a jobb.

Kicsi a világ

  • Kiss Annamária

A játszók melegítenek az öltöző és tornaterem kombinációjából kialakított díszletben. Térdhajlításokat végeznek, szökdécselnek, aztán beállnak a starthoz, eldördül a pisztoly, kezdődik az előadás.

Fájjon Bicskéig

A magyar állam egyre mélyülő diszfunkcionalitása, az 1990 óta nem tapasztalt nemzetközi térvesztés idején Orbán Viktor a hétvégi fideszes dzsemborin azt találta mondani, hogy már nem elég gyurcsányozni, hanem a szakpolitikai vitákat is meg kell nyerni.