A megnyílásról - Palya Bea énekes

  • rés a présen
  • 2014. december 5.

Snoblesse

December 6-án csókos est lesz az énekesnővel a Müpában.

rés a présen: Idén csókot hoz a Mikulás a közönségednek. Hogyan fogod osztogatni azokat a csókokat?

Palya Bea: Marton László Távolodó ötlete volt, hogy legyenek ilyen tematikus összművészeti estek a Művészetek Palotájában. Lesz itt minden, ami szemnek-szájnak-fülnek ingere, és most a csókról, erről a nagyon elemi és ösztönösen érzéki dologról lesz szó. Lesz film, irodalom, tánc, és lesz zene, az pedig részben én leszek, talán azért is, mert a dalaim is közel jönnek, olyan csókszerűek.

rap: Emlékszel az első csókodra?

PB: Emlékszem hát, sok nyelv és sok nedv volt benne. Nem mondom, hogy életem legérzékibb csókja volt, de mégis elemien hatott rám, mert ott és akkor valami kinyílt bennem. A csók nekem azóta is a közelségről és a megnyílásról szól.

false

 

Fotó: Trokán Nóra

rap: Kikkel osztod meg a színpadot?

PB: A Csókolom együttes nevében hordja az est témáját. Pontosítok, ők ma már Puszi néven játszanak, és fiúzenekar, de ott lesz a régi felállás meghatározó figurája, Ujj Zsuzsi énekes-dalszerző is, akinek mélységekkel teli fanyar világa szintén nagyon közel áll hozzám.

rap: Milyen érzés, hogy Péterfy Bori lesz a műsorvezetőd?

PB: Én Borit úgy szeretem, ahogy van, sok-sok éven át színésznőként néztem őt a Krétakörben. Nagyon őszinte lénynek érzem, akkor is, amikor figurákat alkot meg épp. Meg hát van benne „stenk”, azaz élet, mozgás, szexuális energia. És ez egy csók témájú koncerten műsorvezetőként is jól jön, jót tesz az egész eseménynek.

rap: Hol lehet veled találkozni még az ünnepek alatt?

PB: Az évzáró koncert a Fonóban lesz, december 29-én. Advent első vasárnapján, november 30-án pedig megjelenik az új dalom, a karácsonyi témájú Igazi angyal. Klip is készül hozzá, mégpedig a Parfüm című Boggie-klip alkotóitól. Lehet majd keresni a YouTube-on!

rap: Mik a hosszabb távú terveid?

PB: Lemez az lesz. A folytatása Tovább nő vagy Férfi címen jelenik meg, mert rengeteg új dalötlet összegyűlt máris. Imruska énekelt meséjét is megírtam már, lesz belőle lemez, színház, talán film is. Számomra ez nagy lehetőség a férfilélek tanulmányozására. De a legfontosabb tervem, hogy pont annyit legyek a két szenvedélyesen szeretett dologgal az életemben: a kislányommal és az énekléssel, mint amennyi jólesik.

rap: Karácsonyeste mi lesz a fő fogás?

PB: Egy családi séta a barcelonai tengerparton. Ugyanis nálunk a karácsonyi szünet ürügy egy újabb, rövid utazásra. Megyünk a fénybe.

Figyelmébe ajánljuk