Budapest Folk Fest: Lajkó Félix és Sivan Perwer

  • 2012. április 17.

Snoblesse

Lajkó-féle citerakoncerttel és a „kurdok királyának” is nevezett Sivan Perwerrel nyit a Folk Fest.


Lajkó Félix, a harmadik Budapest Folk Fest első fellépője második kedvenc hangszerével, a citerával és szabadkai barátaival ad koncertet a nyitóest első felében. Az első kedvenc hangszerét (hegedű) most kivételesen pihentető (és új lemezre készülő) művészt a koncert második felében a „kurdok királyának” is nevezett Sivan Perwer fellépése követi. A Törökországban született, de immár több mint három évtizede németországi emigrációban élő költő, előadóművész és tanár művészete erőteljesen politikai töltetű, dalai közül nem egyet betiltottak Irakban, Iránban, Szíriában és Törökországban.

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.